Spor

Etna fatihi Contador

0

İtalya Bisiklet Turu’nda Messina ile Etna arasında koşulan 169 kilometrelik zorlu tırmanış etabını Saxo Bank’ın İspanyol bisikletçisi Alberto Contador kazandı. Contador, genel klasmanda rakipleri Vincenzo Nibali ve Michele Scarponi’yi geride bırakarak pembe mayoyu ele geçirdi.

Bitişe 6 kilometre kala atak yapan ve diğer isimleri rahat bir şekilde geride bırakan Contador’u sadece genel klasman iddiası olmayan Jose Rujano takip edebildi. Sonlarda bir atak daha yaparak Rujano’yu da silkeleyen El Pistolero genel klasmanda birinciliğe oturmayı başardı. Contador’u 59 saniye farkla Konstantin Siutsou izliyor. Fransız Christophe Le Mevel ise üçüncülüğe yükseldi.

Favorilerden Vincenzo Nibali, son bölümde yaptığı atağa rağmen 50 saniyelik bir farkla bitiş çizgisine geldi. Nibali, tüm çabalarına rağmen üçüncülüğü de tecrübeli Stefano Garzelli’ye kaptırdı.

Albert Contador, 2008 yılında Giro d’Italia’nın galibi olmuştu. Fakat bu, Contador’un İtalya Bisiklet Turu’nda elde ettiği ilk etap zaferi oldu.

İtalya Bisiklet Turu’nda yarın dinlenme günü olduğundan dolayı etap yapılmayacak. Giro d’Italia, salı günü Termoli-Teramo arasında koşulacak olan sprint etabıyla devam edecek.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.