Spor

Eskişehirsporlu Ediz’in otopsi raporu açıklandı

0

4 Eylül 2012’de evinde fenalaşıp hayatını kaybeden Eskişehirsporlu Ediz Bahtirayoğlu’nun otopsi raporu açıklandı. 26 yaşındaki Ediz’in ölüm nedeninin kalp krizi olduğu belirtildi.

Eskişehirspor Tesisleri’nde son olarak 4 Eylül 2012 tarihinde antrenmana çıkan Ediz Bahtiyaroğlu, daha sonra takım arkadaşı Hürriyet ile birlikte kaldığı Batıkent Mahallesi Aytekin Sokak’taki tripleks evine gitmişti. Bahtiyaroğlu, kız arkadaşının da bulunduğu evde geceleyin aniden fenalaşmıştı. Çağırılan 112 ambulansında görevli sağlık ekibinin müdahalesine rağmen Ediz Bahtiyaroğlu kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Olayın ardından Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Bürosu ekipleri Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri evde araştırma yaptı. Ediz’in cenazesi Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan ön otopside Ediz Bahtiyaroğlu’nun geçirdiği kalp krizi sonucunda öldüğü belirlendi ancak kesin ölüm nedeninin için vücudundan alınan parça İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Adli Tıp Kurumu’nda yapılan inceleme sonunda hazırlanan 2 sayfalık raporda Ediz Bahtiyaroğlu’nun vücudunda alkol, uyuşturucu ve uyutucu maddeye rastlanılmadığı, ölüm nedeninin doğal vücut yapısından kaynaklanan kalp krizi sonucunda olduğu bildirildi.

Eskişehirspor Kulübü Sağlık Kurulu Başkanı Dr.Aytekin Aydın da gelen Adli Tıp raporunda ölüm nedeninin kalp krizi olduğu söyledi. Dr.Aydın şunları kaydetti:

“Ediz’in ölümünün ardından bu futbolcunun sürekli olarak enerji içeceği kullandığı öne sürülmüştü. Adli Tıp Kurumu raporunda böyle bir şeyin olmadığı da belirlendi. Raporda, Ediz’in kalp krizi geçirmesini tetikleyecek kalp ve damarlarında herhangi bir patolojik bulguya da rastlanılmadı. Sporcunun yaşamı, kendisine iyi bakmaması, aşırı yorgunluk, ailesindeki kalp rahatsızlığı gibi durumların hepsi birikince böyle bir kalp krizi olayı ile karşılaşılıyor. Ediz’in ölümünden sonra ailesinden öğrendiğimiz kadarıyla ailede 4 kişi kalp krizinden yaşamını yitirmiş. Bu da ailede genetik kalp hastalığının olduğunu gösteriyor.”

(Eurosport, Yeşil Gazete)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.