İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Eski milletvekili ve DTK eş başkanı Leyla Güven tutuklandı

0

Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanı Leyla Güven, dün akşam saatlerinde Diyarbakır Kayapınar ilçesinde bulunan evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

Güven, Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandası yapmak gerekçeleriyle 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sağlık kontrolü ardından Diyarbakır Terörle Mücadele Şubesi’ne götürülen Güven hakkında 24 saatlik gözaltı kararı verildi. Mahkemede tutuklama kararı okunduktan sonra cezaevine gönderildi.

‘Hiçbir yere gitmiyorum’

Leyla Güven gözaltına alınırken “Ben kaçacak olsam sizin ruhunuz bile duymazdı. Hiç bir yere gitmiyorum. Bu ülkede siyaset yapmaya devam edeceğim. Ama içeride ama dışarda. Zalimin üstüne böyle yürümek cesaret ister” ifadelerini kullandı.

‘Hesabını vereceksiniz’

Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan, Twitter hesabından annesinin tutuklanmasıyla ilgili “Annem 22 yıl 3 ay hapis cezası yatmak üzere tutuklandı. Kürtlerin döktüğü her damla gözyaşının hesabını vereceksiniz. Bugün değilse yarın ama mutlaka” paylaşımında bulundu.

Eski HDP Hakkari Milletvekili olan Leyla Güven’in  milletvekilliği 4 Haziran’da düşürülmüştü.

You may also like

Comments

Comments are closed.