KadınManşetTürkiye

Eşinin yüzünü kesip 20 kez bıçaklayan erkeğe ‘haksiz tahrik’ ve ‘şiddetli elem’ indirimi

0

“Bu da benden sana iz kalsın” diyerek kadının yüzünü kesen, sonra da 20 yerinden bıçaklayan  Mehmet Katar olay yerinden kaçmış, ağır yaralanan Süheyla Katar uzun süre tedavi görmüştü.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı polis tarafından Pendik’te yakalanan Mehmet Katar’a tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı. Mehmet Katar savunmasında eşinin kendisini aldattığını iddia etti.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava geçtiğimiz hafta karara bağlandı. Mehmet Katar son savunmasında, “Mağdurenin telefonunda Ramid ile birlikte olduğuna dair bir sürü resim vardır. Pişmanım ve tahliyemi istiyorum” dedi.

Haksız tahrik indirimi

Hürriyet‘in aktardığına göre, mahkeme heyeti sanık Mehmet Katar’ı önce ‘nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Suçun teşebbüs aşamasında kalması ve sanığın bu suçu mağdureden gelen haksız tahrik niteliğindeki eylemleri nedeniyle duyduğu hiddet ve şiddetli elemin etkisiyle işlediğinin anlaşıldığını belirten mahkeme heyeti, sanık Mehmet Katar’ın 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.