KadınManşetTürkiye

Ayşe Tuba Arslan davasında karar: 15 satır ve bıçak darbesine rağmen ‘canavarca his yok’ indirimi

0
Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi, Eskişehir’de 23 kez yaptığı şikayete rağmen Ayşe Tuba Arslan’ın, boşandığı eşi Yalçın Özalpay tarafından öldürülmesi ile ilgili davada kararını açıkladı.

İlk derece mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet vermişti

Şiddet gördüğü eşi hakkında 23 kez suç duyurusunda bulunan Ayşe Tuba Arslan, ölmeden 2.5 ay önce Eskişehir 2. Aile Mahkemesi’ne yaptığı başvuruda, “Defalarca şikâyet etmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım, başvurmadığım hukuki işlem kalmadı. Bu şahıstan ölüm tehdidi alıyorum. Benim ölümüm gerçekleşince mi bana yardım edeceksiniz?” demişti. Ancak Arslan’ın son çığlığı da yargı tarafından duyulmadı.

2 çocuk annesi Ayşe Tuba Arslan, 11 Ekim’de sokak ortasında eski eşinin kasap satırıyla saldırısına uğradı. Kafasına, kollarına ve ellerine darbeler alan Arslan, 44 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirdi.

Arslan’ın ölümüne ilişkin Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görülen davada, Özalpay ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi’nin önüne gelen dosyanın savcısı ise ‘canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürmenin’ söz konusu olmadığını ve sanık hakkında haksız tahrik indirimi uygulanması gerektiği yönünde mütalaa verdi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.