LGBTİ+ManşetSivil Toplum

Esenlik Programı Bireysel Destek II.Dönem başvuruları başladı: Son gün 1 Ekim

0

17 Mayıs Derneği, LGBTİ+ alanında çalışan toplamda 25 aktiviste aralık ayının sonuna kadar ücretsiz bireysel psikolojik danışmanlık verilmesini öngören Esenlik Programı Bireysel Destek II.Dönem başvurularının başladığını açıkladı.

Başvurular 1 Ekim Cuma günü saat 18.00’e kadar yapılacak.

Bireysel psikolojik danışmanlık desteği sunulacak

Bu projeyle LGBTİ+ topluluklarını ve aktivizmini güçlendirmeyi amaçlayan 17 Mayıs Derneği, Heinrich Böll Stiftung Brüksel tarafından da desteklenen “LGBTİ+ Alanında Çalışan İnsan Hakları Savunucularının Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi”ni 1 Ağustos itibari ile başlattığını duyurmuştu.

Derneğin Esenlik (well-being) Programı kapsamında yürütülen projeyle, LGBTİ+ aktivistlerin ve kurumların esenlik halini artırılması, bireysel ve kurumsal destekler ile esenlik halinin arttırılması, aktivistlerin çalıştıkları kurumda esenlik konusunun öne çıkarılması, programın diğer faaliyetleri ile birlikte LGBTİ+ insan hakları savunucularının sistematik olarak maruz bırakıldığı ayrımcılığa ve şiddete karşı güçlendirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında ilk olarak 2021 yılı sonuna kadar, derneğin psikolojik destek ağındaki bir psikolog tarafından, LGBTİ+ alanında çalışan insan hakları savunucusu 25 aktiviste ücretsiz olarak 10-20 seanslık bireysel psikolojik danışmanlık desteği sunulacak.

Başvurular nasıl değerlendiriliyor?

Form aracılığıyla yapılacak başvurular, esenlik program koordinatörü tarafından ihtiyaç ve etki analizi yapılarak değerlendirildikten sonra bir kısa liste oluşturulacak. Kısa listedeki kişiler ile görüşmeler yapıldıktan sonra başvuruculara olumlu ya da olumsuz geri bildirimde bulunulacak. Başvurusu olumlu olarak değerlendirilen kişilere verilecek desteğin ne şekilde yürütüleceğini, esenlik programı koordinatörü ve katılımcı beraber belirleyecek.

Başvuru formu 1 Ekim saat 18.00’e kadar doldurulabiliyor.

Başvuruyu buradan yapabilirsiniz.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.