LGBTİ+ManşetTürkiye

17 Mayıs Derneği, 25 LGBTİ+ aktivistine ücretsiz bireysel psikolojik desteği verecek

0

17 Mayıs Derneği, Esenlik Programı kapsamında “LGBTİ+ Alanında Çalışan İnsan Hakları Savunucularının Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi“nde bireysel destek başvuru sürecini başlattığını duyurdu.

Proje kapsamında, LGBTİ+ alanında çalışan insan hakları savunucusu 25 aktiviste ücretsiz bireysel psikolojik danışmanlık verilmesi öngörülüyor.

Başvurular, 27 Ağustos Cuma saat 18:00’e kadar yapılabiliyor.

Proje hakkında

17 Mayıs Derneği, LGBTİ+ Alanında Çalışan İnsan Hakları Savunucularının Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi hakkında şu bilgileri verdi:

LGBTİ+ aktivistlerin ve kurumların esenlik halini arttırmaya yönelik tasarlanan programda, bireysel ve kurumsal destekler ile esenlik halinin arttırılması, aktivistlerin çalıştıkları kurumda esenlik konusunun öne çıkarılması, programın diğer faaliyetleri ile birlikte LGBTİ+ İnsan Hakları Savunucularının sistematik olarak maruz bırakıldığı ayrımcılığa ve şiddete karşı güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Başvuru süreci

Program kapsamında verilecek psikolojik destek ile ilgili süreç de şöyle anlatıldı:

Proje kapsamında ilk olarak 2021 yılı sonuna kadar, derneğimiz Psikolojik Destek Ağındaki bir psikolog tarafından, LGBTİ+ alanında çalışan insan hakları savunucusu 25 aktiviste ücretsiz olarak bireysel psikolojik danışmanlık (10-20 seans arası değişen) desteği sunulacaktır. Form aracılığıyla yapılacak başvurular, Esenlik Program Koordinatörü tarafından ihtiyaç ve etki analizi yapılarak değerlendirildikten sonra bir kısa liste oluşturulacaktır. Kısa listedeki kişiler ile görüşmeler yapılacak olup, süreç sonucunda başvuruculara olumlu ya da olumsuz şekilde geri bildirim yapılacaktır. Başvurusu olumlu olarak değerlendirilen kişilere verilecek desteğin ne şekilde yürütüleceğini, Esenlik Programı Koordinatörü ve aktivist beraber planlayacaktır.”

Başvuruyu buradan yapabilirsiniz.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.