LGBTİ+

Eşcinsel olduğu için babası tarafından öldürülen R.Ç.’nin davası Aralık ayına ertelendi

0

Diyarbakır’da eşcinsel olduğu için öldürülen R.Ç. davasının yedinci duruşmasında hala savcı mütalaası bekleniyor. Dava, sanıkların tutukluluk kararının devamıyla 5 Aralık’a ertelendi.

Diyarbakır’da eşcinsel olduğu için 17 yaşında öldürülen R.Ç.’nin babasının ve iki amcasının ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasıyla tutuklu yargılandığı davanın yedinci celsesinde sanıkların tutukluluğunun devamına karar verildi. Son iki duruşması geçici mahkeme heyetiyle görülen davanın bir sonraki duruşması 5 Aralık’ta.

17 yaşındaki R.Ç, 2012 Temmuz ayında Diyarbakır’da eşcinsel olduğu için babası ve amcaları tarafından öldürülmüş. 28 Haziran 2013’de görülen bir önceki duruşmada sanık avukatı “Hiçbir baba oğlunu öldürmek istemez, olay kazadan ibarettir” diyerek müvekkilinin serbest bırakılmasını talep etmişti. Diğer sanıklar da tahliyelerini istemişlerdi.

24 Mayıs’ta görülen duruşmada ise sanık baba “R.Ç.’yi ben öldürdüm” diyerek suçunu itiraf etmişti. Oğluyla tartıştıklarını, R.Ç.’nin kendisine vurması üzerine ruhsatlı silahının dipçiği ile R.Ç.’ye vurduğunu, o sırada silahın ateş aldığını ve ölen oğlunu da yola bıraktığını söylemişti.

SPoD’un müdahil olduğu davayı dernek adına takip eden avukat Fırat Söyle, “Duruşma normalde daha sık görülüyordu. İlk defa araya bu kadar uzun zaman girdi” dedi.

Söyle, davanın nasıl ilerleyeceğine dair öngörülerini de paylaştı: “5 Aralık’taki davada savcı mütalaasını verecek. Savcı hala mütalaasını vermiş değil çünkü bir önceki mütalaadan vazgeçildi. Son üç duruşmadır yeni mütalaanın sunulmasını bekliyoruz. Aralık’taki duruşmada mütalaa verilecek ve muhtemelen duruşma bir kez daha ertelenip 2014’ün Şubat ya da Mart ayında mahkeme kararını açıklayacak.”

(Bianet)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.