Sivil Toplum

Ermenistan seyahatleri başlıyor

0

ermenistanAvrupa Birliği tarafından finanse edilen ’Ermenistan-Türkiye Normalleşme Süreci Destek Programı’ kapsamında oluşturulan seyahat fonu, bir yıl boyunca Türkiye’den ve Ermenistan’dan 200 kişinin, komşu ülkeden birey ve kuruluşlarla temas ve işbirliği halinde yapacağı ziyaretlerin ulaşım masraflarını karşılayacak. Ermenistan-Türkiye Seyahat Fonu’ndan yararlanan birey, grup ve kuruluşların komşu ülkeyle ilgili izlenimleri ve deneyimleri, seyahat sonrası Hrant Dink Vakfı’nın internet sitesi (www.hrantdink.org) üzerinden paylaşılacak.

Herkes yararlanabilir

Her iki ülkeden, her yaş grubundan ve bütün illerden gençler, üniversite öğrencileri, akademisyenler, gazeteciler, sanatçılar, sivil toplum kuruluşları, spor kulüpleri, iş dünyası ve yerel yönetimlerden kişiler, komşu ülkeye belirli amaçlarla yapacakları seyahatlerde ulaşım masraflarının karşılanması için Seyahat Fonu’na başvuru yapabilecek.

Vakıf, Seyahat Fonu’yla, iki ülke arasında insan hakları ve demokrasi, eğitim, çevre, tarih, kültür-sanat, kalkınma, bölgesel işbirliği ve Avrupa entegrasyonu gibi çeşitli temalar çevresinde yapılacak işbirliklerine katkı sunmayı amaçlıyor.

Türkiye ve Ermenistan vatandaşları, Türkiye’de veya Ermenistan’da ikameti olan bireyler, Türkiye veya Ermenistan merkezli veya bu iki ülkenin birinde faaliyet gösteren, kâr amacı gütmeyen gruplar, inisiyatifler ve kuruluşlar, Seyahat Fonu’ndan yararlanabilecek.

 

AGOS

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.