TürkiyeManşet

Ermenilere yönelik nefret söyleminde bulunan Övüç için hapis istemi

0

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç hakkında Ermenilere hakaret ettiği gerekçesiyle açılan soruşturma tamamlandı. İddianameye göre Övüç’ün, “halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet, bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama” suçundan dokuz aydan bir buçuk yıla kadar hapsi isteniyor.

Övüç paylaşımında Ermeni asıllı ABD vatandaşı Kim Kardashian hakkında “Seni pis Ermeni seni… Siz Ermeniler pisliksiniz!” demiş, tepkilerin ardından özür dilemişti. Avukat Simon Çekem, Övüç’ün ifadeleri nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na “toplumu ayrımcılığa sürükleyerek halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret ve tehdit” gerekçeleriyle suç duyurusunda bulunmuştu.

‘Siz Ermeniler pisliksiniz…’

Övüç sosyal medya üzerinden yayınladığı görüntülü paylaşımında Kardasian’a hakaretlerini sıraladıktan sonra sözlerine, “Türkiye’de yaşayan Ermeni kardeşlerimi çok seviyorum. Biz Türk bayrağı altında onlarla kardeş kardeş çok güzel geçiniyoruz. Aralarında çok güzel dostlarım var” diye devam etmişti. Övüç bu sözlerinin hemen ardından “Seni Ermeni pisliği seni…” diyerek Kardashian’a hakaret etmeye devam etmişti.

Övüç salı günü savcılığa ifade vermişti.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.