DünyaManşet

Erdoğan’ın Kıbrıs müjdesi külliye ve millet bahçesi çıktı

0

20 Temmuz Kıbrıs harekatının 47’inci yılı dolayısıyla yapılacak törenlere katılmak üzere adaya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı KKTC Meclisi oturumunda, giderken sözünü ettiği müjdeyi de açıkladı. Cumhurbaşkanlığı külliyesi ve millet bahçesi.

Erdoğan’ın Meclis’teki konuşmasını muhalefetteki Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ve Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) boykot ederek, oturuma katılmadı.

Lefkoşa‘da Cumhuriyet Meclisi özel oturumunda milletvekillerine hitap eden Erdoğan’ın şunları söyledi:

“KKTC’nin varlığı ve birliği her türlü siyasi mülahazanın üzerindedir. Kimi gafillerin zehirli ayrılık oklarını Kıbrıs Türk halkının kalbine saplamasına fırsat vermeyeceğiz. Her ne kadar bizlerin burada sergilediği birlik, beraberlik, kardeşlik iklimi Amerika’da birilerini rahatsız etmiş olsa da, biz bu yolda kararlılıkla yürüyeceğiz. Adada kimin işgalci kimin işgalci zihniyeti temsil ettiğini gayet iyi biliyoruz. EOKA terör örgütü eliyle, komşusu Türklerin ırzına, canına, malına kastetmekten çekinmeyen Rumlar, Kıbrıs Türklerini hiçbir zaman eşit ortakları olarak görmemiştir. Birlik ve beraberliğimizi hedef alan belli çevrelerin, kardeşlik gölümüze fitne mayası çalmasına müsaade etmeyeceğiz.

‘Türk sözünde durur, Rum durmaz’

Müzakerelerde konuşulmadık hiçbir konu kalmadığını söyleyen Erdoğan, Rum tarafının Kıbrıs Türkleri’ni azınlık olarak görmeye devam eden boş hayallerinin çözümsüzlük getirdiğini öne sürdü; “Türk sözünde durur ama Rum sözünde durmaz” dedi:

Artık bizim bunlara inanmamız bir 50 yıl daha kaybetmemiz mümkün değildir. Adada iki ayrı devlet iki ayrı halk vardır. Öncelikle Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin tescil edilmesine ardından da adadaki iki devletin çözüm müzakerelerini yürütmesine yönelik KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından Cenevre‘de sunulan öneriye desteğimiz tamdır. Taviz vermeyiz, veremeyiz.”

‘Cumhurbaşkanlığı külliyesi yoktu, yapıyoruz’

Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanlığı’nın ne doğru dürüst bir binası, külliyesi ne de parlamento binası olduğunu, bunu KKTC’ye yakıştıramadığını belirterek şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki bina İngilizlere ait gecekondu. Şimdi KKTC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili adımın proje çalışmaları bitti ve inşasına da inşallah yakında başlıyoruz. bölgesinde, silahlı kuvvetlerimizle de görüşerek orada bir 500 dönüm araziyi bu iş için tahsis ettik. Bu 500 dönüm arazi içerisinde hem bu külliyeleri yapacağız, bir de gerçekten muhteşem bir millet bahçesini de orada yapalım, gerçekleştirelim. Devlet olmanın işte ifadesi budur. Bu projeyi hayata geçirerek, nasıl bir Kuzey Kıbrıs devleti varmış birilerinin görmesi lazım.” 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.