KentManşetTürkiye

Atatürk Havalimanı’nın son hali havadan görüntülendi: Pistlerin üzerine oyun alanları

0

Türk sivil havacılık tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı‘nın millet bahçesine dönüştürülmesi için inşaat süreci devam ederken, son hâli havadan görüntülendi.

Airporthaber’in aktardığı görüntülerde havalimanı’nın pistlerinin yerine tenis kortu, basketbol ve futbol sahaları yapıldığı, bazı yapıların inşa edildiği görülüyor.

Pistlerin üzerine yapılacak Millet Bahçesi’nin ilk etabı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla seçimlerden hemen önce, 7 Mayıs’ta düzenlenen “Büyük İstanbul Mitingi” ile açılmıştı.

İnşaat çalışmaların devam ettiği millet bahçesinde şuanda vatandaşların girişine izin verilmiyor. Havalimanının 06-24 pisti ise hala faal durumda. Özel uçaklar buradan kalkıyor. Cumhurbaşkanlığı uçaklarının da park yeri Atatürk Havalimanı.

Havalimanında uçakların iniş kalkış yaptığı pistlerin üzerinde futbol, basketbol ve oyun alanları kurulmaya devam ediyor. İçeride ayrıca etkinlikler için dev led ekranlar kuruluyor. Millet bahçesi için dikilen ağaçlar ve çimlendirme çalışmalarının da devam ettiği görünüyor.

2 milyon metrekare alana sahip olacak Millet Parkı tamamlandığında 70 bin metrekare kapalı alan ve etkinlik alanları da olacak.

Atatürk Havalimanı 7 Nisan 2019’dan itibaren sivil uçuşlara, 2 Şubat 2022’den itibaren de kargo uçuşlarına kapatıldı ve tüm sivil uçuşlar İstanbul’un Kuzey Ormanları‘na inşa edilen İstanbul Havalimanı’na aktarıldı. O tarihten sonra havalimanından ağırlıklı olarak iş jetlerinin kullanımı için faaliyet gösterir hale gelmişti.

15 Mayıs 2022 tarihinde Çevre Bakanı Murat Kurum’un yıkılacağını ve üzerine Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesi yapılacağını açıkladığı Atatürk Havalimanı, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’nün (ICAO) yaptığı sınıflandırmaya göre CAT III niteliklerine sahip olup, meteorolojik koşulların kötü olduğu zamanlarda bile uçak iniş-kalkışına imkân verebilecek düzeydeydi.

Toplam 11 milyon 650 bin m² alana sahip olan havalimanı, 63 bin 165 m² iç hatlar ve 282 bin 770 m² dış hatlar terminali ile toplam bina alanı açısından Türkiye’nin en büyük havalimanıydı. Ayrıca 7 bin 260 metrekarelik VIP ve CIP terminaline ve içine kadar ulaşan metro hattına sahipti.

Havalimanının son hali vatandaşların da tepkisine yol açtı.

More in Kent

You may also like

Comments

Comments are closed.