Editörün SeçtikleriEkolojiManşetYerel

Erdoğan’ın damadı Bayraktar’ın yönetimindeki şirket için merada plan değişikliği

0

Haber: Serap CÖMERTOĞLU İŞÇAN

*

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Baykar Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devredilen Çorlu Seymen Merası’ndaki alanla ilgili plan değişikliği yapıldı.

Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Plan değişikliği, 11 Mayıs’ta Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün web sitesinde ve e-Plan Otomasyon Sistemi’nde 30 (otuz) gün süre ile askıya çıkarıldı.

71 futbol sahası büyüklüğünde 49,7 hektarlık alan insansız hava aracı Ar-Ge, test, eğitim, bakım ve üretim faaliyetlerinde kullanılmak üzere Baykar Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. İstanbul Özel Endüstri Bölgesi’ne dahil edilerek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca “İstanbul Özel Endüstri Bölgesi İlave Alanı” olarak ilan edilmiş ve 22 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 Ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı’nda “Kentsel Yerleşme Alanı” ve “Havaalanı/Havalimanı” kullanımında kalan Özel Endüstri Bölgesi İlave Alanının, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ve Baykar Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin talebi uyarınca ÇDP’de “Endüstri Bölgesi (EB)” olarak düzenlenmesine yönelik “Trakya Alt Bölgesi Ergene Havzası 1/100.000 ölçekli Revizyon Çevre Düzeni Planı Değişikliği” hazırlandı.

Seymen Merası’ndaki 936 dekar alanın da Türkiye Jokey Kulübü‘ne (TJK) verilmesine ilişkin planlama, Tekirdağ Valiliği İl Mera Komisyonu’nda değerlendirme aşamasında.

You may also like

Comments

Comments are closed.