ManşetTürkiye

Erdoğan MİT-PKK görüşmesine sahip çıktı

0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mısır’ın başkenti Kahire’den Tunus’a geçerken uçakta bazı gazetecilerin sorularını yanıtlarken şu mesajları verdi:

Ses kaydının kim tarafından sızdırıldığına ilişkin soru: Kimin yaptığına dair bir bilgim var diyemem. İncelemeleri yapması için Hakan Bey’e ‘Tunus ve Libya bölümlerine katılma, Ankara ’ya dön’ dedim. Malum çevrelerin geçmişte de Hakan Bey’i hedef aldığı biliniyor. Sızma nasıl olmuş onu araştırıyoruz. Ama hatası da olsa Hakan Bey’i böyle nedenlerle harcamayız. Biz kolay kolay adam yemeyiz. Bu, sızdıranların içlerindeki art niyeti ortaya koydu. Bu kimseye bir şey kazandırmaz.

İç siyasetteki tartışmaların hatırlatılması üzerine: Siyasete malzeme yapılmasına sıcak bakmıyoruz. (Kemal) Kılıçdaroğlu ve (Devlet) Bahçeli’nin açıklamaları nedeniyle telaş içinde değilim. Emre Bey’i de (eski MİT Müsteşarı Emre Taner), Hakan Bey’i de gönül rahatlığı içerisinde İmralı’ya gönderdik. Bunlar hükümet tanımı ile devlet tanımını ayırt edemiyorlar. Biz ne dedik? ‘Hükümet olarak İmralı ile görüşmeyiz. Ama devlet üzerine düşeni yapar’ dedik. Şimdi ben bunlarla terörle mücadelede nasıl işbirliği yapayım?

Sızma olayı süreci etkiler mi: Hayır, etkilemez. Devlet üzerine düşeni yapmaya devam eder. Süreç etkilenmez. İstedikleri kadar tehdit mekanizmaları oluştursunlar, devlet karar verdiğini uygular. Bölücü terör örgütü ve siyasi uzantıları geçmişte olduğu gibi bizden iyi niyet ve anlayış beklemesinler. (Habur anlayışı) bitti. Bu tarz anlayış beklememek lazım artık.

(Radikal)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.