TürkiyeKoronavirüs SalgınıManşet

Erdoğan: Hafta sonu sokağa çıkma yasağı sürecek

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün video konferans yöntemiyle yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından başta Covid-19 olmak üzere gündemdeki konularla ilgili aktarımda bulundu.

Salgınla mücadelede ekipman eksikliği olmadığını söyleyen Erdoğan, maske dağıtımında yaşanan sorunları kastederek “Önemli olan aksaklığın yokluktan kaynaklanmamasıdır. Pek çok ülkede maske gibi ürünlerin sağlık personelinin tedarikinde dahi sorunlar yaşanıyor. Bu bakımdan hamdedecek bir konumda bulunuyoruz” dedi.

İki yeni hastane

Erdoğan ayrıca Yeşilköy ve Sancaktepe‘de iki hastane yapılacağını açıkladıklarını söyledi ve “Bunların çalışmalarına başladık. Ayrıca Hadımköy‘de de 100, Derince‘de 250 yataklı yeni hastaneler kuruyoruz. İnşası tamamlanan ve yatak kapasitesi 2 bin 862 olan Başakşehir Şehir Hastanemizin ilk kısmını 20 Nisan, ikinci kısmını 15 Mayıs’ta hizmete açıyoruz. Marmara Üniversitemize bağlı Pendik Araştırma Hastanesi de hasta kabulüne başlamıştır” dedi.

‘Hamdolsun test oranımız aşağı yönlü’

Günlük test sayısının 34 bini geçtiğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin günlük toplam test sayısında dünya sıralamasında en başlardaki grupta yer aldığını söyledi. Erdoğan, “Toplamda 410 binin üzerine çıktık. Test oranımız, vaka oranımız hamdolsun aşağı yönlü. Hasta sayısına göre ölüm oranının düşüklüğü bakımından da ön sıradayız” dedi.

‘İçişleri Bakanımızın hassasiyetini memnuniyetle karşıladım’

Geçen hafta sonu 31 kentte alınan sokağa çıkma yasağında yaşanan kargaşayla ilgili olarak da konuşan Erdoğan, “Yasağın açıklandığı ilk saatlerde kimi yerlerde yaşanan gereksiz kargaşanın yaşanmaması için gereken tedbirleri alacağız” ifadelerini kullandı.

Amaçlarının hafta sonu sokakları, parkları, sahilleri, piknik alanlarını dolduracak milyonlarca kişiyi virüs tehlikesinden korumak olduğunu söyleyen Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

Cuma gecesi sokağa çıkma yasağının sadece cumartesi ve pazarla sınırlı olduğu açıkça belirtilmesine rağmen yaşanan olumsuzluklar bu gerçeği ortadan kaldırmıyor. İçişleri Bakanımızın bu konudaki sorumluluğu üstlenerek gösterdiği hassasiyeti takdirle karşıladım. Ancak istifasını kabul etmeyerek kendisinden görevini sürdürmesini istedim.

Hafta sonu yasakları devam

Hafta sonları yasak kararının devam edeceğini belirten Erdoğan, “Toplantıda salgınla mücadele kapsamında hafta sonları sokağa çıkma yasağını önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyuldukça sürdürme kararı aldık” dedi.

Buna göre, 17 Nisan Cuma gecesi saat 24.00’ten ve 19 Nisan Pazar gecesi saat 24.00’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.