Spor

En değerli oyuncu Derrick Rose

0

Chicago Bulls’un genç yıldızı Derrick Rose, MVP yani en değerli oyuncu ödülüne layık görüldü. Rose böylece, NBA tarihinin en genç MVP’si unvanını eline geçirdi.

Derrick Rose, 2008 draftında Chicago Bulls tarafından ilk sırada seçilerek NBA’e adım atmıştı. Genç oyun kurucu, Bulls’un beklenmedik şekilde bu sezon NBA’in en iyi derecesinin altına imza atmasında en önemli pay sahibiydi.

Carlos Boozer ve Joachim Noah gibi önemli oyuncuların uzun süreli yokluğunda, Rose, Bulls’u adeta tek başına zirvede tutmuştu. Normal sezonu 25 sayı – 7.7 asist ortalamaları ile kapatan yıldız oyun kurucu, takımı play-off ilk turunda İndiana’yı elerken de en etkili isimdi.

22 yaşındaki Derrick Rose, NBA tarihinin en genç MVP’si unvanını 23 yaşında en değerli oyuncu seçilen Wes Unseld’den devraldı. Kısa sürede süper yıldızlar arasına giren Rose, en değerli oyuncu oylamasında, 120 spor yazarının 113’ü tarafından ilk sırada gösterildi.

Dwight Howard 2. sırada kaldı. Geçtiğimiz 2 sezonun MVP’si Lebron James ise 3. olarak sıralamada kendisine yer buldu. MVP seçilmesinin ardından kameraların karşısına geçen Rose, takım arkadaşlarına, koçuna ve taraftara; “Beni her gün daha hırslı ve tutkulu basketbol oynamam için teşvik ettiniz” sözleriyle teşekkür etti.

Derrick Rose aynı zamanda, Michael Jordan’ın ardından MVP ödülüne layık görülen 2. Chicago Bulls oyuncusu oldu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.