Duyurular

EMO’dan Veblen söyleşisi

0

Elektrik Mühendisleri Odası, Uluslararası Thorstein Veblen Derneği ve Sabancı Üniversitesi ortaklığında Temmuz ayında düzenlenecek olan Veblen Kapitalizm ve İktisadi Bir Düzen İçin Olanaklar sempozyumundan önce bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Elektrik Mühendisleri Odası,Uluslararası Thorstein Veblen Derneği ve Sabancı Üniversitesi ortaklığında Temmuz ayında düzenlenecek olan Veblen Kapitalizm ve İktisadi Bir Düzen İçin Olanaklar sempozyumuna hazırlık niteliğinde, Ankara’da 10 Mart Cumartesi günü saat 14:00’da Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkezi’nde bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Prof. Dr. Ahmet Öncü’nün sunum yapacağı etkinlikte Veblen’in; ekonomik bir örgütlenme olarak kapitalizm kavramlaştırması, iş uygarlığı eleştirisi, teknolojinin iş uygarlığındaki konumu, sanayi sistemi ve mühendislik arasındaki ilişki ele alınacak.

Veblen’in “Olası Bir Teknisyenler Sovyeti Üzerine Bir Yazı” makalesinde konu ettiği, mühendisler aracılığıyla şekillenecek yeni sanayi sisteminin yapısı, örgütsel özellikleri, eski düzenden farklılığı ve mühendislerin buradaki temel rolü de etkinlikte tartışılacak. Söyleşide yer alacak bir diğer konu da Veblen’in “aylak sınıf”ın özellikle iş bölümü bağlamındaki özellikleri ile bunun günümüzdeki karşılığı olacak.

EMO Genel Merkezi: Ihlamur Sokak No:10 Kızılay/Ankara

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.