İklim KriziManşet

Emisyonların 2030’a kadar yüzde 65 azaltımı önerisi AP gündeminde

0
Avrupa İklim Yasası’nın Baş Raportörü Jytte Guteland, 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarının %65 oranında azaltılmasının, yasaya girmesini önereceğini açıkladı. Guteland taslak çalışmayı Avrupa Parlamentosu Çevre Komitesi’nin 27 Mayıs 2020 tarihli toplantısında sunacağını söyledi.

Avrupa Komisyonu tarafından geçtiğimiz mart ayında onaylanan İklim Yasası birliğin sera gazı emisyonlarında 2030’da yüzde 50-55 oranında azaltımı, 2050’de ise net sıfır emisyonu hedefliyor.2030 için öngörülen azaltım hedefinin yetersiz olduğunu savunan yasanın baş raportörü, bu oranın yüzde 65’e çıkarılmasının zorunlu olduğunu kaydetti. 

Timmermans: Mevcut hedef gözden geçirilecek

Avrupa Komisyonu, Avrupa Yeşil Mutabakatı Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ise Araştırma Geliştirme Komitesi toplantısında yaptığı konuşmada mevcut hedefin gözden geçirilerek yeniden değerlendireceğini söyledi.

Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan Emisyon Açığı raporuna göre, küresel sıcaklık artışının sanayi devrimi öncesine göre 1,5°C ile sınırlanabilmesi için küresel sera gazı emisyonlarının 2030 yılında, 1990’a göre yüzde 7,6 oranında gerilemiş olması gerekiyor. Bu hedef için AB’nin emisyonlarının aynı tarihe kadar yüzde 65 oranında azalması gerekiyor.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.