ManşetTürkiye

Elmalı davasında istismar zanlısı aile üyelerine beraat

0

Antalya Elmalı‘daki çocuklara cinsel istismar davasında, tutuksuz sanıklar anne Merve A., üvey baba Rahmi A. ile çocukların dayısı S.C.G., ‘cinsel istismar’ ve ‘eziyet’ suçlarından beraat etti.

Ailenin iki çocuğu cinsel istismarı çizdikleri resimlerle anlatmıştı.

Elmalı Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada çocukların tutuksuz yargılanan annesi M.A, üvey babası R.A. ve dayısı S.C.G. ile çocukların babası G.G. ve babaannesi G.S hazır bulundu. Duruşmaya taraf avukatlarının yanı sıra farklı illerden gelen baro avukatı ve dernek temsilcileri de katıldı.

Savcı 70 yıl ceza istedi

Bugünkü oturumda, duruşma savcısı Ahmet Karakaya’nın esas hakkındaki mütaalasında anne ve üvey babanın 70 yıldan, dayının da 30 yıldan az olmamak kaydıyla ayrı ayrı cezalandırılmalarını ve tutuklanmalarına karar verilmesini istedi.

Son sözleri sorulan sanıklardan M.A, önceki ifadelerini tekrarlayarak, kendisine iftira atıldığını ve konuşamadığını söyledi. Sanık R.A. ve S.C.G. de  suçlamaları kabul etmedi.

Baba G.G ise çocukların hem bedenen hem de ruhen travma altında olduklarını belirterek, “Sanıkların cezalandırılmasını istiyorum. Bu sanıklar dışarıda olduğu her gün başka çocuklar da tehlike altındadır” dedi. Babaanne de 6 yaşındaki çocuğun bütün detayları ile istismarı anlattığını, çocukların anneyle görüşmek istemediklerini söyledi ve sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını talep etti.

Müşteki ve baro avukatları, çocukların istismara uğradığını öne sürerek, sanıkların cezalandırılmalarını istedi ancak verilen aranın ardından mahkeme heyeti  “çocuğa yönelik cinsel istismar” ve “eziyet” suçlarından yargılanan anne M.A, üvey baba R.A. ve S.C.G’nin beraatine hükmetti.

Ne olmuştu?

2020’de babaanne G.S., iki torununun cinsel istismara maruz kaldığı iddiasıyla Balıkesir’de Edremit Başsavcılığı‘na başvurmuş ve eski gelini M. A., kocası R. A. ile gelininin erkek arkadaşlarından şikâyetçi olmuştu. Soruşturma başlatan savcılık, çocukların ifadelerini almıştı.

24 Temmuz 2020’de düzenlenen iddianameyle sanıkların cezalandırılması istemiyle Elmalı Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı; 21 Mayıs’taki duruşmada ise sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

İki kardeş ise korunma altına alındı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.