Spor

Elele 1500 metrede finale

0

Londra 2012 olimpiyat oyunlarında kadın sporcularımızın başarısı devam ediyor. Nevin Yanıt’ın 100 metre engellide final koşması.Karin Melis Mey’in uzun atlamada finale kalması ancak sakatlığı sebebi ile yarışamaması, takım sporlarında ilk defa olimpiyatlara giden iki takımımızın da kadın sporcularımızın iştirak ettiği basketbol ve voleybol branşlarında olmasından sonra 1500 metre finalinde iki kadın sporcumuz finalde yarışacak.

1500 metre yarı finallerinde mücadele eden Aslı Çakır Alptekin kendi serisini en önde, 19 yaşındaki sporcumuz Gamze Bulut ise kendi serisini ikinci sırada bitirerek finale yükselmeyi başardılar. 15oo metre finali, cuma günü 22:55’te koşulacak.

Aslı Çakır Alptekin kendisinin mücadele ettiği ilk seride grubun en önünde yer aldı. Aslı, ortalardan itibaren öne çıkarak final biletini kaptı. 4:05.12’lik dereceyle yarışın sonuna geldi ve olimpiyat finali öncesi iddiaalı olduğunu gösterdi.

İkinci seride piste çıkan 19 yaşındaki Gamze Bulut ise baştan sonra önde olduğu seride ikinci olarak finale yükselmeyi başardı. Genç sporcu, zorlu rakiplerinin arasından sıyrılarak rahat bir şekilde final biletini alan isim oldu. Gamze finişe 4:01.18’le gelerek kariyerinin en iyi derecesine imza attı.

(Yeşil Gazete)

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.