ManşetSpor

Üç milli atlete doping cezası

0

Türkiye milli atletlerinden Elvan Abeylegesse, Gamze Bulut ve Songül Konak, doping yaptıkları için ceza aldı. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), bugün doping cezalı oyuncular listesini yayımladı.

Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2007 Dünya Şampiyonası’nda alınan numunelerinde yasaklı maddeye rastlandığı için 31 Mart 2016’da 2 yıl men cezası verdiği Elvan Abeylegesse, 29 Eylül 2015’ten itibaren 2 yıl ceza aldı. Ayrıca 25 Ağustos 2007’den 25 Ağustos 2009’a kadar katıldığı yarışmalardan da diskalifiye edildi ve dereceleri silindi.

2012 Londra Olimpiyatları’nda kadınlar 1500 metre yarışını 2. sırada bitiren Gamze Bulut’a, 30 Mayıs 2016’dan başlamak üzere 4 yıl men cezası verildi. Ayrıca 20 Temmuz 2011’den itibaren katıldığı etkinliklerden de diskalifiye edildiği ve derecelerinin silindiği bildirildi.

Songül Konak ise 19 Haziran 2016’dan itibaren 4 yıl ceza aldı ve 17 Mayıs 2015’den beri katıldığı yarışmalardan diskalifiye edildi ve dereceleri silindi.

IAAF’nin listesine göre, şu anda doping nedeniyle cezası bulunan diğer Türkiyeli atletler Süreyya Ayhan Kop, Bahar Doğan, Ümmü Kiraz, Semiha Mutlu Özdemir, Meliz Redif ve Binnaz Uslu.

Tarihe geçen 1500 metre: 2012 Londra’da ilk 9 atletten 6’sı dopingli çıktı

Fotoğrafta, rakamlar yarışma sonundaki dereceleri gösterirken mavi renk temiz yarışanları, siyah renk ise doping yapanları simgeliyor

2012 Londra Olimpiyatları’nda 1500 metre finalinde altın madalyayı Aslı Çakır Alptekin, gümüş madalyayı Gamze Bulut almıştı. Türkiye’nin tarihte ilk defa böyle bir başarıya imza attığı uzun süre gündemde kalmıştı.

Yarışın ardından Aslı Çakır Alptekin, Gamze Bulut, yarışta dördüncü olan Rusyalı Tatyana Tomashova, beşinci olan Etiyopyalı Abeba Aregawi, yedinci olan Belaruslu Natallia Kareiva ve dokuzuncu olan Rusyalı Kostetskaya’nın da dopingli olduğu belirlendi.

Yarışı önde tamamlayan ilk dokuz atletten altısının dopingli çıkması nedeniyle, Londra Olimpiyatları kadınlar 1500 metre finali spor tarihine geçti.

Altın madalyanın, yarışı üçüncü olarak bitiren Maryam Yusuf Jamal’e geçeceği tahmin ediliyor.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.