Kanal İstanbulManşetTürkiye

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul ile ilgili bilimsel raporları dünyadaki tüm kurumlara gönderiyorum

0

Sosyal medya platformu Twitch‘te PurpleBixi kullanıcı adıyla bilinen sosyal medya fenomeni Bahadır Telci‘nin aynı platformdaki yayın serisi olan MEWZU‘ya konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili hazırlanan raporların ingilizceye çevrilip dünyadaki tüm kurum ve kuruluşlara gönderildiğini kaydetti.

‘Sadece Türkiye’ye değil dünyaya zararı var’

Geçtiğimiz hafta ilk köprüsünün temel atma töreni gerçekleşen Kanal İstanbul ile ilgili tartışmalar devam ederken, muhalefet de projenin İstanbul’a ve doğaya vereceği zararları anlatmaya devam ediyor.

İBB Başkanı İmamoğlu, dün yayınlanan programda Kanal İstanbul’un sadece Türkiye’ye değil, tüm dünyaya da zarar vereceği için bilim insanlarının raporlarını yabancı dile çevrilip, dünyanın tüm finansal kuruluşlarına, şirketlerine gönderdiklerini açıkladı:

Bilim insanlarının raporlarını, çalıştayların ingilizcesini ve yabancı dillerde bastırarak dünyanın tüm finansal kuruluşlarına, dünyanın tüm şirketlerine, bu tarz iş yapan kurum ve kuruluşlarına gönderiyorum.

Niye biliyor musun? Bu mesele sadece memleketin meselesi değil. Sen artık bu dünyada, ekolojiye, doğaya, küresel tehdide, ısınma tehdidine karşı zarar verici bir işlem yapıyorsan sadece Türkiye’ye zararın yok, dünyaya var.”

You may also like

Comments

Comments are closed.