Duyurular

Edirne Kent Konseyi Selimiye’ye sahip çıkıyor

0

Edirne Kent Konseyi, Edirne’nin kültür mirasına sahip çıkmak için bir açıklama yayınlayıp, tüm Edirnelileri 9 Nisan günü Selimiye Camii’ne çağırdı.

Açıklama şu şekilde:

SELİMİYE CAMİİ VE KÜLLİYESİNE, MİRASIMIZA, KENTİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ !

Binlerce yıldır geçmişi olan, Traklara, Romalılara, Bizanslılara kucak açan, içinden uygarlıkların aktığı bir coğrafyada yer alan Edirne, uzun yıllar Osmanlı İmparatorluğu’na başkentlik yapmıştır.

Edirne her dönemden kalan birçok tarihi eseri barındırmaktadır. Mimar Sinan’ın ustalık dönemine ait insan aklının şaheseri SELİMİYE, Edirne’deki tüm eserleri gölgesinde saklayan bir taç durumundadır.

Selimiye Cami ve Külliyesi, 27 Haziran 2011’de UNESCO tarafından hakkı olan Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabul edildi. Ülkemiz ve Edirne için büyük önem taşıyan bu gelişmeden sonra Edirne’ye dair sözü olanları, Mimar Sinan Günü’nde ilk kez Sinan’ın eserine davet ediyoruz.

Edirne’yi gerçekten sevenler, sorumluluk duyanlar, bu coğrafyanın bütün değerlerini gelecek kuşaklara aktarmayı kendine görev bilenler, kısaca sözü olanları her yıl aynı tarihte Mimar Sinan’ın eserinin önünde yüzleşmeye çağırıyoruz.

Biz; tüm sivil örgütlenmeleri kucaklayan Edirne Kent Konseyi olarak kente karşı duyduğumuz sorumluluk gereği, 9 Nisan 2012 Pazartesi günü Saat 12.00’de başlayacak etkinliğe, İNSAN ZİNCİRİNE; Sinan’ın tüm yaratıcı çocuklarını bekliyoruz. Selimiye’yi ‘insanlıkla çevirip’ Ustanın Şaheserine, dolayısıyla Edirne’ye sahip çıktığımızı tüm dünyaya duyurmak istiyoruz.

ÇAĞRIMIZ; DEMOKRASİYE İNANAN TÜM SEÇİLMİŞ VE ATANMIŞLARADIR,

ÇAĞRIMIZ; BU KENTE DAİR SÖZÜ OLAN TÜM KENTLİLEREDİR,

ÇAĞRIMIZ; İNSANLIĞA DAİRDİR.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.