Hafta SonuManşet

Dünyayla kahkaha garantili bir sohbet – Buket Atlı

0

Kahkaha ve ekolojiye dair konuşma garantisi veren, bunlar yoksa da şikayet edin diyen bir radyo programı hayal ettim ben. Çevre konuları genelde iç karartır ya, öyle olmadan da doğaya ve mücadelelere dair konuşabilelim, hem eğlenelim ama gene de çok şey öğrenelim istedim. Bu hayalim de her hafta Nor Radyo’da ‘Dünyayla Sohbet’ programında hayata geçiyor. Sizinle de biraz bu programın kendiliğinden gelişen ve kolektifleşerek büyüyen hikayesini paylaşasım var bugün.

Kahkaha ve ekolojiye dair sohbet garantili programımız her pazartesi 20:00da!

Tozlanan Hayaller Elbirliği ile Gerçek Oluyor

Bazı hayallerimiz vardır ya içimizden geçiririz ama bir sebepten üzerine gitmeyiz, bu program da bana tozlanan hayallerin bile yıllar sonra da olsa zamanı geldiğinde gerçekleşebileceğini gösterdi. Yeterki biz hayal kurmayı bırakmayalım…

Şimdi dönüp bakınca, sevgili Diren’in ‘Nor Radyo’da tüm dünyanın sesleri birleşsin diyoruz ama ekoloji programı yok bu sene; insanlar da sorup duruyor, gel sen yap’ demesi ve benim de zaten hep radyoculuğa bulaşmayı istemiştim diye gaza gelmem sonucu doğan bu program nasıl da büyüdü ben bile şaşırıyorum.  ‘Ben anlamam teknik işlerden ya!’ derken bir de baktım ki 1 ay sonra dostların desteği ile her şeyi çözüp evden bile yayın yapar hale gelmişim, 2 farklı jinglemız, ortak olarak yürütülen bir facebook ve twitter hesabımız var ve eski programların da yüklendiği bir soundcloud hesabımız bile vaar! Vee hayallerim elbirliği ile nasıl da kolayca gerçekleşmişti işte…

İlk başlarda, benim güzelce dersime çalışıp her hafta güncel olan ekoloji ile ilgili olaylara, yaşam hakları mücadelelerine veya gelecek hafta olacak etkinliklere değindiğim kimi zaman da iklim değişikliği, tarım gibi temalı konularda konuştuğum bir programdı kendisi. Sonra bir gün, her ay ekolojik üretim yapan üreticilerden birlikte aracısız ürün sipariş ettiğimiz gıda topluluğu ekibimizden çok sevgili Aydın programa konuk geldi ve sonra daa hiç gitmedi, kovduğumda bile gene gitmedi J İkinci programından sonra beni dinleyicilere şikayet etmeye başlamıştı ve böylece kadromuz Diren, ben ve Aydın olarak genişledi.

Dünyayla Sohbetin didişme ve kahkaha garantisi veren zilli ekibi!

Her hafta konuşacak şeyi nereden buluyorsunuz ki?

İnanılmaz ama her haftanın Dünyayla Sohbeti kendini, ülke ve dünya gündemi ve bizlerin de merak edip, radyoda anlatalım diye araştırmak istediğimiz konulara göre hafta içinde yavaşça şekillendiriyor. Bazen birimizden bir fikir çıkıyor diğeri bunu da anlatalım o zaman diye ekliyor ve birbirimizi tamamlıyoruz. Siz de bir durup bu hafta ekolojiye dair birisine ne anlatırdım ben olsam diye düşünmeye başlasanız, aslında sepetinizde ne kadar da çok şey olduğuna inanamazsınız. Kırlangıçların göç zamanı, koca karı soğuğunun hikayesi, dikkuyruğun bilmecesi, Dünya Su Günü, tohum ekim dikimi, kömüre karşı Kazdağıhepimizin kampanyası falan derken her hafta ve her program ayrı bir yolculuk oluyor… Bir de bir şekilde hayatımızda olan arkadaşlarımızı konuk alıp bu vesile ile daha güzel ve derin sohbetler yapmaya başladık, giderek daha da kollektifleşti herşey. Mesela,  sohbetimiz nükleersiz.org, Slow Food, Terzihane, Su Hakkı Kampanyası, Hayata Nazım gibi Bakmak, Genç Kadın Fonu ile kesişti şimdiye kadar. Bizde yok yok.

Kısacası sevgili dostlar, Dünyayla Sohbet programı her Pazartesi 20:00’da norradyo.com’da internet veya telefonlar aracılığıyla sizlerle buluşmayı ve belki de bundan sonra hafta içinde sizlerden gelen konuları da sohbetine ekleyerek daha da kollektifleşmeyi bekliyor!

 

Buket Atlı

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.