DünyaKadınManşetSpor

Voleybolcu kadınlardan Katar’ın mayo yasağına boykot: Bu bizim iş kıyafetimiz

0

Plaj voleybolcuları Karla Borger ve Julia Sude, Katar’ın oyunlar sırasında giydikleri ‘mayo yasağı’ nedeniyle ülkede düzenlenecek turnuvayı boykot edeceklerini duyurdu. 

‘Gömlek ve uzun pantolon giymeleri istendi’

Mart ayında düzenlenecek Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Plaj Voleybolu Dünya Turu’nda Katar, ilk kez kadın voleybol müsabakalarına ev sahipliği yapacak. Etkinlikten önce Doha‘dan yapılan açıklamada, turnuvada ‘mayo yasağı’ gibi kurallar olacağı duyuruldu. Kadın sporculardan, bikini yerine gömlek ve uzun pantolon giymeleri talep edildi. FIVB’den yapılan açıklamada ise, ‘ev sahibi ülkenin kültür ve geleneklerine saygı duydukları’ belirtildi.

‘İşimizi yapıyoruz, kurala uymayacağız’

Deutschlandfunk radyosu’na açıklama yapan sporcular, Katar’ın dayattığı kurallara uymayacaklarını aktardı. Borger, normal şartlarda ‘herhangi bir ülkeye uyum sağlamaktan mutluluk duyacaklarını’ ancak Doha’daki aşırı sıcaklarda mayo giymeleri gerekeceğini söyledi. Borger, “Orada bir turnuva düzenlemenin gerekli olup olmadığını soruyoruz” dedi.

Katar, son yıllarda artan sayıda önemli spor etkinliğine ev sahipliği yaptı, ancak insan hakları sicili, spor tarihinin eksikliği ve aşırı sıcak havası onu tartışmalı bir alan haline getiriyor.

Geçen yıl Doha‘da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası‘ndaki yol yarışlarında da hava sıcaklığı ve nem tartışma yaratmıştı. 

Katar’da ayrımcı çalışma uygulamaları ve insan hakları ihlalleri iddiaları, önümüzdeki yıl yapılacak Dünya Futbol Kupası öncesinde yoğun incelemeye konu oldu.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.