DSÖ: Salgın kötüye gidiyor, rehavete kapılmayın

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, son 10 günün dokuzunda dünya çapında 136 bin yeni vaka tespit edildiğine dikkat çekti, 'Durum Avrupa’da düzelmekte olsa da küresel çapta kötüleşiyor' dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüse karşı birçok ülkenin önlemleri hafiflettiği bir dönemde salgının küresel açıdan kötüye gittiği uyarısında bulundu. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, son 10 günün dokuzunda dünya çapında 136 bin yeni vaka tespit edildiğine dikkat çekerek, “Şu an hiçbir ülkenin ayağını frenden kaldıracağı bir zaman değil” dedi.

“Durum Avrupa’da düzelmekte olsa da, küresel çapta kötüleşiyor” diyen Ghebreyesus, yeni açıklanan 136 bin vakanın yaklaşık yüzde 75’inin başta Amerika kıtaları ve Asya olmak üzere sadece 10 ülkede saptandığını söyledi.

En büyük risk rehavet

DSÖ Genel Direktörü, en büyük riskin rehavet haline geldiğini belirterek, dünya nüfusunun büyük bölümünün hâlâ virüse yakalanma ihtimali bulunduğu konusunda uyardı. Ghebreyesus, “Bu ülkelerde artık en büyük tehdit, rehavet. Özellikle de bazı ülkelerde kalabalıklar bir araya gelmeye başlamışken, virüsün yeniden etkili hale gelmemesi için aktif izlemeyi teşvik ediyoruz” diye konuştu. 

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR