Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin: Atları teslim ettiğimiz kişi elinden kaçırdı

0

İstanbul’un Prens Adaları‘nda faytonların kaldırılması ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından satın alınan atlardan 100’ünün Hatay’ın Dörtyol ilçesine gönderilmesinin ardından kaybolması sonrası hakkında soruşturma başlatılan ve ardından partisinden istifa eden Dörtyol Belediyesi Başkanı Fadıl Keskin, atların akıbetiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Keskin, atların teslim edildiği kişinin atları elinde kaçırdığını duyururken, hayvanların kesilerek sucuk yapıldığı iddialarını da yalanladı.

‘Atları elinden kaçırdı’

TELE1‘e açıklamalarda bulunan Fadıl Keskin, MHP’den istifasıyla ilişkin “Partime zarar gelmesin diye istifa ettim” derken, atları teslim ettikleri kişinin hayvanları elinden kaçırdığı açıkladı:

Fadıl Keskin, MHP’den istifasına ilişkin olarak,”Partime zarar gelmesin diye istifa ettim” değerlendirmesini yaptı.Keskin şunları kaydetti:”Atların sucuk yapıldığı iddiası asılsızdır. İnsanların attan sucuk yapmaya ihtiyacı yok. Atları teslim ettiğimiz kişi atları elinden kaçırdı. Kaymakamlık da bunu soruşturuyor.”

Ne olmuştu?

İBB, Adalar’daki fayton uygulamasının kaldırılmasının ardından, satın aldığı atların 100’ünü Hatay Dörtyol Belediyesi’ne verdi, ardından da atları hibe etti.

İBB kaybolmamaları için çip taktığı atlardan biri taşınma esnasında ölürken, kalan 99’u da çiplere rağmen kayboldu. 99 attan 8’inin ise 20 gün içinde öldüğü ortaya çıktı.

İBB’nin Dörtyol Belediyesi ile atlar için imzaladığı protokolde hayvanların 50’sinin Belediye Başkanı Fadıl Keskin’e, 50’sinin de belediye iştirakında çalışan U.A. isimli kişiye verildiği ortaya çıktı.

Dörtyol İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, son denetimde bütün atların ortadan kaybolduğunu fark etmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.