31 Mart yerel seçimleriManşetTürkiye

Ekrem İmamoğlu: ‘Kanal yok, İstanbul var’

0
Ekrem İmamoğlu Saraçhane

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim zaferinin ardından Saraçhane‘de gerçekleştirdiği konuşmada, İstanbul’un geleceğine dair net mesajlar verdi. İmamoğlu, “Bir kişinin vesayet dönemi bugün itibariyle bitmiştir” diyerek, İstanbul’un çevre, demokrasi ve hak odaklı yeni bir döneme adım attığını vurguladı.

Başkan İmamoğlu, seçim sürecinde kendisine destek veren İstanbul halkına, CHP Genel Başkanı Özgür Özel‘e, parti çalışanlarına ve gönüllülere teşekkür etti. Ayrıca, İstanbul’daki 14 ilçe belediyesine yenilerinin eklendiğini, Fatih, Gaziosmanpaşa ve Pendik‘te rekabetin sürdüğünü paylaştı.

Ekrem İmamoğlu, gündemden düşmeyen Kanal İstanbul tartışmalarına da değinerek, şunları söyledi:

Bizler şunu anladık; sizler İstanbul’da tasarruf ve bereket dönemi başladı dediniz. Partizanlık bitti, liyakat, adalet var. Dayanışmacı, halkçı belediye var. Bu anlayış kazanmaya devam edecek. Her İstanbulluya eşit ve adil hizmetin ulaştığı dönem devam edecek. Milletimiz dedi ki hızını artır, yoluna devam et. Kalkınmacı belediye dönemi başlamıştır dedik. İstanbul’un bu akşam verdiği tarihi mesajı nasıl bize vermişse hükumet yetkililerine de verdi. Verdiği talimat şu; seçilen seçilene saygı gösterecek, seçilen seçilene zulüm, dayatmacılık yapamaz, vesayet kuramaz, doğru mu? Ne dediniz; kanal yok, İstanbul var. Kanal bitti, İstanbul yaşayacak.

İmamoğlu’ndan ‘millet kazandı’ mesajı

Ekrem İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

  • Bir kişinin vesayet dönemi bugün itibariyle bitmiştir. Cumhuriyet ve demokrasi bugün itibariyle tam yol ileri demiştir. Bugün millet kazandı. Millet kazanmaya devam edecek. Çok daha güzel bir geleceğe koşacak. Yarın mis gibi bir bahar gününe uyanıyoruz. Yarın sabah mis gibi demokrasi, barış, huzur, kardeşlik, insanlık kokacak. Hep birlikte sevinçle, gururla, huzurla, anlayışla dolu… Çok güzel bir gün başlayacak yarın.

Ekrem İmamoğlu

  • Artık Beyoğlu bizimle. Bayrampaşa, Beykoz, Çatalca, Silivri, Çekmeköy, Eyüpsultan, Çakmaktepe, Tuzla, Şile, Üsküdar… Şu anda rekabetin devam ettiği ilçelerimiz var; Fatih’te, Gaziosmanpaşa’da, Pendik’te rekabetin devam ettiği ilçeler var. Sabaha kadar takip edeceğiz. Biz yarın sabah, kim seçilirse seçilsin, 39’u da bu kardeşiniz için eşittir. Biz onların yaptığı ayrımcılığı yapmadık, yapmayız. Sandıktan çıkanı emir kabul ederiz.
  • Güzel bir bayramda buluşalım, hep birlikte bu şehrin maneviyatını yaşayalım. Bir olalım, beraber olalım, Allah birliğimizi beraberliğimizi bozmasın.
  • Bu sefer üç belediye başkanımız kadın; hem Bakırköy, hem Üsküdar, hem Maltepe…

You may also like

Comments

Comments are closed.