Spor

Dortmund şampi…

0

Bundesliga’da şampiyonluk düğümünü çözen 30. hafta mücadelesinde Borussia Dortmund, Bayern Münih’i 1-0 mağlup etti.

Bundesliga’da zirvenin kaderini çizecek mücadelede Borussia Dortmund, Bayern Münih’i konuk etti. Rakibinin üç puan önünde lider olan Dortmund, farkı açma peşindeydi. Gol averajı rakibinden üstün olan Bayern’in aklı ise olası bir üç puanla gelecek zirvedeydi.

Dev maça hızlı başlayan ev sahibi 2’de Robert Lewandowski, 5’de Shinji Kagawa ile gole çok yaklaştı. Rakibine fazla top vermeyen Dortmund, ilk dakikaların mutlak hakimiydi. Karşılaşmanın etkili isimlerinden Lewandowski, bu sefer 37. dakikada etkili oldu. Polonyalı forveti bu kez durduran Manuel Neuer değil, kale direkleri oldu. İki ekip, soyunma odasına 0-0 gitti.

İkinci yarıda Dormund cephesinde yeni bir şey yoktu. 50’de Lewandowski’nin pasıyla hareketlenen Kagawa’nın karşısında yine Neuer vardı.Tutuk başladığı maçta zincirlerini kırmak isteyen Bayern’de ilk kıvılcım Frank Ribery’den geldi. Fransız yıldız, 57’de sağdan müthiş girdi. Son vuruşu, etkisizdi.

Beklenen gol, 77’de geldi. Kornerden seken topta Grosskreutz’un vuruşunu muhteşem bir dokunuşla tamamlayan Lewandowski, takımını 1-0 öne geçirdi. Polonyalı yıldız, bu sezonki 30. maçında 20. kez fileleri havalandırdı.

Beraberlik fırsatı 84’te Bayern’in ayağına geldi. Weindenfeller’in Arjen Robben’i düşürdüğü pozisyonda hakem penaltı noktasını gösterdi. Dortmund file bekçisi, Hollandalı’nın kötü vuruşuna geçit vermeyince Dortmund taraftarı rahat bir nefes aldı. 90’da yine elverişli bir fırsatı Robben’le harcayan Bayern, oyuna dengeyi getiremedi.

Kalan sürede kalesine gole izin vermeyen Borussia Dortmund, zorlu rakibi karşısında 1-0 kazandı ve farkı 6 puana çıkardı. Jurgen Klopp’un öğrencileri, yenilmemezlik serisini 34 maça çıkartırken şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.