Dolar ve Euro haftaya rekor ile başladı

Dolar 7.5985 TL'yi görerek rekor seviyeye çıkarken, Euro ise günün ilk saatlerinde 9 TL’nin üzerine çıktı ve rekorunu yeniledi

Türk Lirası diğer para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam ediyor. Haftalardır düşüş trendinde olan Türk Lirası yeni haftayada Dolar ve Euro karşısında rekor kırarak başladı.

Dolar 7.5985 TL‘yi görerek rekor seviyeye çıkarken, Euro ise günün ilk saatlerinde 9 TL’nin üzerine çıktı ve rekorunu yeniledi. Gram altın ise 475 TL seviyesinde güne başladı.

Merkez Bankası faiz kararı açıklayacak

Uzmanlar, veri gündeminin bu hafta görece zayıf olduğunu ve jeopolitik gelişmeler ile Covid-19 aşısına ilişkin haber akışının yatırımcı kararları üzerinde belirleyici olacağını da aktardı.

Piyasada haftanın en önemli verisi Merkez Bankası‘nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararı olacak. Öte yandan Yunanistan ve Avrupa Birliği ile yaşanan Akdeniz’deki gerilim de yakından izleniyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

[İklim Masası] COP29 kararları zayıf: “Jeopolitik gelişmeler iklim eylemini yavaşlatıyor”

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen İklim Zirvesi’nde (tam adıyla 29....

[İklim Masası] İklim değişikliğine uyum için daha fazla finansman ayrılmalı

İklim değişikliği nedeniyle 2024, kaydedilen en sıcak yıl olmaya...

İstanbul’da trafik sıkışıklığı, ücretlendirilmesi ve toplumun desteği

Ekonomistler, çok uzun bir süreden beri dışsal maliyetlerin fiyatlandırma...

Otoban

Otoban yapılmaya başlanmasıyla birlikte şehrin küçük nüfusunu oluşturan otomobil sahipleri yayalara değil, yayalar onlara tabi kılınmaya başlandı.

EN ÇOK OKUNANLAR