ManşetEkonomi

Dolar 7 TL üzerine çıktı, Euro ve altın rekor tazeledi

0

Son günlerde yükseliş eğilimindeki dolar yeniden 7 TL üzerine çıktı. Güne 6,96 seviyesinde başlayan dolar, saat 12.00 civarında 7,03 TL’ye kadar yükselen dolar 13:50 itibariyle 7,01 TL’den işlem görüyor.

Euro ise 8,32 seviyesine çıkarak tüm zamanların rekoru kırdı. Euro, saat 13.50 itibariyle 8,30 TL olarak yansıdı.

Altın rekor yeniledi

Öte yandan her geçen gün rekorlarına bir yenisini ekleyen altının onsu tarihte ilk kez 2.039 dolara çıktı. Gram altın fiyatları 460 TL’yi aşarak rekor kırdı. Spot altının onsu, rekor seviyeyi görmesinin ardından 2.022-2.024 dolarda arasında dengelenmiş durumda.

Tera Yatırım Ekonomisti Enver Erkan Big Para’ya yaptığı açıklamada altındaki yükselişe dair Koronavirüs pandemisi, bunun ekonomi üzerindeki olumsuz etkileri ve yeni bir dalganın olası riskleri, ABD’de negatif seviyelerde seyreden reel faizler ve faizlerin halen düşme eğiliminde olması, artan jeopolitik riskler ve ekonomiyi desteklemek için yeni teşviklerin gelmesi beklentisi altın fiyatlarındaki ralliyi devam ettirmektedir” değerlendirmesinde bulunuyor.

Ekonomideki riskli çevrenin insanların ‘güvenli liman’ olarak gördüğü altına yönelmesine sebep olduğunu belirten Erkan, altının önümüzdeki günlerde yükselmeye devam edebileceğini söylüyor.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.