Tarım-Gıda

Doğal pazar 5 yaşına girdi

0

Ankara’nın ilk organik ürünler pazarı olan Çankaya Belediyesi’ne bağlı Ayrancı Organik Ürünler Pazarı 5’inci yaşını doldurdu.

Ekolojik sistemde hatalı tarımsal uygulamalar sonucu kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik olan ve üretimde sadece miktar artışını değil aynı zamanda ürün kalitesinin de yükselmesini amaçlayan alternatif bir üretim şekli olan Organik ve İyi Tarım ürünlerinin tüketiciye ulaştığı Organik Ürün Pazarı, Ayrancı Semt Pazarı’nda her Pazar günü üretici ile tüketiciyi bir araya getiriyor.

Doğal ürünler ve iyi tarım bozulan ekolojik dengenin yeniden sağlanması ve yeni nesillere sağlıklı bir gelecek bırakabilmek için son derece önem taşırken Çankaya Belediyesi de Yeni Toplumcu Belediyecilik uygulamasının bir sonucu olan Kır-Kent Kardeşliği ile Organik ve İyi Tarım’a katkıda bulunuyor.

Ayrancı Organik Ürün Pazarı’nda 46 üretici, 141 tezgahta 118 farklı ürünle vatandaşlara sağlıklı, doğal ve organik tarımsal ürününü satarken tüketiciler de tezgahtaki sertifika sayesinde aldığı ürünün nerede, hangi koşullarda üretildiğini görme şansına sahip oluyor.

Organik Ürünler Pazarı’nda organik ürün sertifikası olmayan ürünlerin girmesine ve satılmasına izin verilmezken ürünün her türlü kontrolü ve kaydı yetkililer tarafından yapılıyor.

Organik Ürün Pazarı’nda Ankara’nın ilçeleri Kalecik, Ayaş, Güdül, Çubuk’un köylerinde yetişen doğal ve iyi tarım ürünlerinin satışı da yapılırken pazar müşterilerinin katılımlarını sağlamak, organik tarım konusunda vatandaşları bilgilendirmek amacıyla şenliklerden kahvaltılara, kutlamalardan toplantılara kadar çeşitli etkinlikler de gerçekleştiriliyor.

 

More in Tarım-Gıda

You may also like

Comments

Comments are closed.