Dış Köşe

Doğa İntikamını Mutlaka Alır! – Ege Ural

0

Her zamanki gibi yine çaktık sınavdan.

2014 ile olan imtihanımızda maalesef başarısız olduk.

Aynı 2013’te olduğu gibi, 2012’de 2011’de de…

Yeni yılda ne değişecek peki? Bana göre yine hüsranla sonuçlanacak.

Ama tabiki bazıları için yine hiç fark etmeyecek.

Birileri halinden yine hep memnun olacak.

Belki Facebookta “Harika bir yıldı” diyecek “parçası olduğun için” teşekkür edecek.

Memnun olanlar oldukça da dosyalar kapanacak, saraylar yükselecek!

Bu iş böyle işte…

Huzurlu, neşeli ve umutlu bir yazı kaleme almak isterdim yılın son günü için. Bi değerlendirme yapar, yeni yıldan beklentilerimi açıklardım. Ancak ne mümkün. Dönüp şöyle bi baktığım zaman sonuna geldiğimiz yıla. Ne bahsettiğim gibi güzel hadiseler olmuş, ne de bir tane düzgün yazı yazmışım.

Neler olmuş peki? Bombalar patlamış, evler arabalar kurşunlanmış, sokaklar savaş alanına dönmüş, kan gövdeyi götürmüş, kadınlar çocuklar ölmüş, madenler çökmüş, ocaklar sönmüş, ağaçlar kesilmiş, insanlar dayak yemiş, hak hukuk arayanlar vatan haini ilan edilmiş, mahkemeler davalar sonuçlanmış insanlar tutuklanmış, suçsuzlar içeri girmiş, suçlular dışarda gezinmiş…

Durum böyleyken ülkeye toz pembe gözlüklerden bakan birtakım iyi gün dostları tüm bunları görmezcesine farklı konuları ele almış, başka şeyleri yazmış çizmiş tartışmış, karalama kampanyalarına katılmış, gerçeği çarpıtmış, halkı yanıltmış birtakım adamlar olmuş. Bendenizde zaten eleştirdiği bu durumun içerisine düşmemek adına hep kötüyü, hep olumsuzu, hep aksayan noktaları ele almışım ki bu yılın son günü içinde değişmemiş.

Kendi kendimi övüyorum ancak fıtratım buymuş. Ee fıtratıyla övünebilmeli insan. Her neyse… Geleneği bozmayayım ben yine. Yılın ilk gününden, son gününe dek doğaya karşı sonuna kadar mücadele veren zihniyet, geçtiğimiz günde rahat durmadı. Yine Ege Bölgesinde bir yerleri karıştırdı.

Ege Bölgemizin şirin ili Muğla’nın Ortaca ilçesinde, dünyaca ünlü ve doğal güzelliklere sahip adeta cennetten bir parça ayrıca da nesli hızla tükenmekte olan Caretta kaplumbağalarının yaşam alanı halinde olan İztuzu Plajına geçtiğimiz günün gece yarısı plajın işletme haklarını satın alan İngiliz ortaklı özel şirket yetkililerin gelmesi ile başlayan olaylar silsilesi gözleri İztuzu’na çevirdi.

Başta belirtmekte fayda var. Bu plajı özelleştirmeye kalkan aklı selimlerden bahsetmek dahi istemiyorum. Her neyse devam edeyim. Adamın hakkıdır devralmış işletmeyi naparsa yapar mı diyelim? Hukuken öyle olabilir. Ama sen kalk denizden ve karadan etrafı çevir. İş makinalarını sok içeriye. Kimseyide yanaştırma. Belki de az kalsın çekeceklermiş brandalarıda. Oh mis.

Temeli atacak, betonu dökecek, afedersiniz içine edecek güzelim koyun. Umrunda mı kaplumbağanın, doğanın yeşili? Umurlarında olan tek yeşil belli… Ya da arkadaşım çıkacaksın diyeceksinki kamuoyuna böyle bir şey yok. Biz de bileceğiz oraya ne yapacağını. Gerekirse gözlemci duracak, birileri bekleyecek, doğaya aykırı iş yaptığın anda bir dur diyecek. Buna da izin vermiyorsan kusura bakmada. Parasını vermiş olabilirsin ama doğa babanın malı değil! Bedenine sahip olabilirsin ama ruhuna asla!

Ek olarak. Bir de mahkeme süreçleri falan olmuş. Belediyeyle firma arasında bi hukuk karmaşası yaşanmış falan filan. Sen işletme hakkını elinde bulundurduğun yere sahip çıkamıyorsan ben sana ne diyeyim belediye?

Mesele böyle işte. Adetimizi bozmadık, yılın son günüde aksayan bir noktaya parmak bastık. Artık ileriki günlerde ne olup, ne biteceğini hepimiz birlikte göreceğiz. Yeni yıldan tek beklentim umarım kazanan doğa olur! Şimdilik çakın demirlerinizi, yığın betonlarınızı… Ama unutmayın doğa bir gün intikamını mutlaka alır!

Ege Ural – mavihaber.com

More in Dış Köşe

You may also like

Comments

Comments are closed.