Yeşil Düşünce Derneği, 29 Ocak Pazar günü Plastik: Mucize mi, Felaket mi? adlı kitabın yazarı ve plastik konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan Doç. Dr. Sedat Gündoğdu‘nun katılacağı bir kitap söyleşisi düzenliyor.
Dernek, kitap söyleşisine katılmak isteyenleri, saat 12.00’de İstanbul‘un Beşiktaş ilçesinde bulunan Yeşil Ev‘e davet ediyor.
Dünyaya çevresel yıkımda boyut atlatan plastiklerin yarattığı kirliliğin konuşulacağı etkinliğe katılmak isteyenlerin beacons.ai/yesildusun adresinden form doldurması gerekiyor.
Sizi Sedat Gündoğdu ile yeni kitabı Plastik: Mucize mi, Felaket mi? üzerine sohbet etmeye, Yeşil Ev'e davet ediyoruz.
29 Ocak Pazar günü 12.00'de Yeşil Ev'e bekliyoruz! Katılmak için formu doldurmayı unutmayın: https://t.co/8YUfiSconq#plastik #su #kitap #söyleşi #yeşildüşün pic.twitter.com/kw74burNcx
— Yeşil Düşünce Derneği (@yesildusun_) January 16, 2023
‣ ‘Sofra tuzlarında mikroplastik’ araştırmasını gerçekleştiren Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, Açık Radyo’da
‣ Sedat Gündoğdu, Bilim Müzesi’nde yapacağı sergi teklifini reddetti: ‘Güzel fırsattı, kirlettiler’
‣ Şişli Kent Konseyi, mikroplastik tehlikesini Doç. Sedat Gündoğdu ile konuşacak
Yazarı tanıyalım – Sedat Gündoğdu kimdir?
Doç. Dr. Sedat Gündoğdu, 2009 yılından beri Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde deniz biyolojisi ve mikroplastik kirliliği üzerine çalışmalar yürütüyor.
Özellikle denizel plastik kirliliği üzerine yoğunlaşan çalışmalar yapan Gündoğdu’nun, mikroplastiklerin kaynağı, dağılımı, canlılara etkisi ve besin zincirine transferi konularında çok sayıda çalışması bulunuyor.

‣ Adana’daki çöp aldatmacası bitmiyor: Ne temizlendi ne de temizleme yetiyor
‣ Çöplerin yolculuğu: Akıntılarla binlerce kilometre yol alıyorlar
‣ Konserve balık ambalajında mikroplastik bulundu
Kitabı okuyalım – Plastik: Mucize mi, Felaket mi?
Gündoğdu’nun Plastik: Mucize mi, Felaket mi? adlı eseri geçtiğimiz ay Yeni İnsan Yayınevi tarafından yayınlandı.
Gündoğdu, dünyada çapındaki aşırı plastik kullanımına dikkati çektiği kitabında, felakete dönüşmeden önce bir mucize olarak değerlendirilen plastiğin sağlığa, biyoçeşitliliğe ve çevreye olan zararlarına ışık tutuyor.
Okuyucuları plastiğin gerekliliğini sorgulamaya iten eserinde, Gündoğdu çözümleri açıklayarak okuyucuyu seçimleri üzerinde düşünmeye sevk ediyor.