2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİHayvan HaklarıManşetTürkiye

Diyar Galeria: Hayvanlar göz göre göre öldürülüyor

0

Depremlerde ağır hasar alan Diyar Galeria‘da, depremden korkup saklanan çok sayıda hayvan iki haftayı aşkın süredir mahsur ve bugün bina göz göre göre yıkılmaya başlandı. Vatandaşlar hayvanların binadan çıkarılmasını ve binanın içerisinde can olmadan yıkılmasını istiyor. Vatandaşlar günlerdir adeta yıkımın engellenmesi için yalvarıyor, göz yaşı döküyor “Hayvanlar göz göre göre öldürülüyor” diyor.

İki gündür varını yoğunu ortaya koyup binaya hayvanları kurtarmak için vinç getirmeye çalışan yurttaşlar, “Devletimizin iki gündür kahraman olmasını istiyoruz devletimiz iki gündür bizi susturmak için polisini gönderiyor” diyor.

Hayvanların sahipleri riskli gerekçesiyle binaya yaklaştırılmıyor, onları kurtarmak için de hiçbir kurum görev almıyor. Vatandaşlar artık vinç getirmek için elinde avcundakileri satmak istiyor.

Ancak kedilerin olduğu noktada yıkım başladı. Vatandaşlar “Kuşun olduğu yer gitti, 11 can kaldı. Özellikle hayvanların olduğu yeri yıkıyorlar” dedi. Yurttaşlar Diyarbakır Valiliği önünde yıkımı durdurmak için bir araya girmeye başladı.

You may also like

Comments

Comments are closed.