2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiyeVideo

Depremin üzerinden günler geçti: Barınma sorunu hala çözülemedi

0
Fotoğraf: Metin Yoksu

Video haber: Metin YOKSU

*

Kahramanmaraş merkezli depremlerin üzerinden 10 gün geçti ancak ne enkaz tamamen kaldırılabildi ne de barınma sorunu çözüldü. Enkaza dönen iller arasında yer alan Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş‘ın bulunduğumuz çeşitli sokaklarında, köylerinde ve caddelerinde yüzlerce insandan yükselen sesin barınma sorununa işaret ettiğini söyleyebiliriz.

Soğuk hava koşullarının özellikle geceleri kendini hissettirdiği bölgede, -15 derecelere varan gecelerde vatandaşlar artık sokaklarda kalamaz hale geldi. Can kaybı 36 bin 187’e ulaştı ve henüz kaldırılmamış enkazlar bulunuyor. Kimi noktalardan depremin 10 gün sonrasında dahi umut veren kurtuluş haberleri geliyor. Binlerce gönüllü, deprem bölgesinde dayanışmayı sürdürüyor, depremzedelere her manada yardım eli uzatmaya çalışıyor. Deprem bölgesinden son notlar:

Depremden arta kalan yalnızca enkaza dönmüş şehirler olmadı, aynı zamanda toplumsal hafızaya kazınan birtakım görüntüler de gündeme oturdu. Bunlardan biri Adıyaman Valisi’nin gülümsemesiyken, bir diğeri gazetelerde atılamayan manşetlerdi. AFAD’ın ilk günlerde yetişemediği illerden yükselen isyanlar ve köylerde unutulduğunu söyleyen insanların çağrıları da aynı şekilde akılda kalan görüntülerden oldu.

Birçok insan barınma sorunu nedeniyle riske rağmen evlerine giriyor. Çadır ve konteyner henüz tam anlamıyla ulaştırılabilmiş değil ve vatandaşlar sabaha kadar battaniyelerle tir tir titrediğini söyleyerek yardım çağrılarını yineliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.