2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Deprem sonrası koordinasyon krizi: Operatörlerin yetkililere ulaşması gerekiyor

0
kazdağları deprem koordinasyon iskenderun
Fotoğraf: Nazire Gülenay, İskenderun

Kahramanmaraş‘ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından on ayrı ilde enkazlara ulaşım ve her türlü ihtiyaçların ulaştırılması konusunda oldukça büyük bir koordinasyon eksikliği yaşanıyor. Günlerdir ülkenin çeşitli bölgelerden depremzedelere yardım için binlerce koli sağlık, gıda, giyecek gibi malzemeler toplanıyor.

Özellikle İstanbul en büyük yardım toplanan şehirlerden biri. Ayrıca deprem bölgesinde süren enkaz çalışmaları için iş makineleri gerekiyor ve yine bu iş makinelerini kullanacak kalifiye insan ihtiyacı için vatandaş kendi içinde seferber olmuş durumda. Üç gündür neredeyse tüm sivil toplum kuruluşları ve parti örgütleri konuyla ilgili ihtiyaçları bularak deprem bölgelerine ulaştırmaya çalışıyor.

Kazdağları İstanbul Dayanışması da bunlardan biri ve bir buçuk günlük çalışmalar bölgeye gidecek operatörler, ulaştırma ve iş makineleri açısından sonuç vermeye başladı. Ancak bu kez de operatörlerle yetkililerin iletişimi kurulamıyor.

‘Koordinasyon için acil iletişim ihtiyacı var’

Dayanışma tarafından yapılan açıklamada “Şu an için 100’den fazla operatör hazır bizden haber bekliyorlar. Sizden ricamız burada paylaştığımız bilgilerin en hızlı şekilde yayılması çünkü gerçek ihtiyaçlar doğrultusunda koordinasyona destek sağlamak istiyoruz” deniyor. Bölgede koordinasyona geçilebilmesi için yardıma ihtiyaç duyuluyor. Konuyla ilgili vatandaşlar Kazdağları İstanbul Dayanışması’nca paylaşılan bilgilerin ilgililere ulaşması için paylaşılması ve iletişime geçilmesi bekleniyor.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.