ManşetDoğa

Deneye Hayır Derneği Lush Ödülleri’nde finale kaldı

0

Deneye Hayır Derneği İngiltere’nin en prestijli bilim ödülü Lush Ödülleri’nde “Lobicilik” ve “Toplumsal Farkındalık” kategorilerinde finale kaldı. Sonuçların Ocak ayında açıklanacağı tahmin ediliyor.

Lush Ödülleri, hayvan deneylerine karşı çalışmalar yürüten bilim insanları ve sivil toplum kuruluşlarını desteklemek için küresel çapta düzenlenen bir yarışma. 2012 yılında başlayan ödül töreni, Lush Kozmetik ve  Etik Tüketici Araştırmaları Birliği tarafından yürütülüyor.

Yarışma, lobicilik, eğitim, toplumsal farkındalık, bilim ve genç araştırmacılar başlıklarındaki toplam 4 kategoride gerçekleşiyor. Her yıl düzenlenen ödül törenlerinde toplamda 250 bin Euro, o yılın en başarılı örgütlerine taktim ediliyor.

‘Ödülü Burak Özgüner adına almayı umut ediyoruz’

Deneye Hayır Derneği Başkanı Yağmur Özgür Güven, derneğin Lush Ödülleri’ni kazanması durumunda elde edilecek gelirin, hayvan deneylerine karşı verilecek mücadelede kullanılacağını söyledi. Güven, “Lush Ödülleri’ni yakın zamanda kaybettiğimiz, derneğimizin kurucu üyelerinden ve hayvan deneylerine karşı mücadelenin öncü isimlerinden Burak Özgüner adına almayı umut ediyoruz” dedi.

Yeşil Gazete yazarı, Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM) Koordinatörü Burak Özgüner, 10 Kasım günü hayatını kaybetmişti. Özgüner, aynı zamanda Deneye Hayır derneği’nin kurucuları arasındaydı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.