ManşetTürkiye

Demirtaş’tan PKK’ye silah bırakma çağrısı

0

demirtaşHDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş PKK’ye Türkiye içinde silah bırakma çağrısı yaptı.

Bir televizyon programında Fatih Altaylı ‘nın sorularına cevap veren Demirtaş KCK’nin geçtiğimiz günlerde yaptığı “ateş kes bitti “açıklamasına” KCK bu gibi durumlarda daha sabırlı davranmalı “diye yorumda bulundu.

Demirtaş “PKK’yi tehdit olmaktan çıkarmanın yolu müzakeredir. Bizim çağrımıza kalmış olsa sabah kalkar akşama kadar çağrı yaparım. Çağrıyla olacak iş değil. Buradan çağrı yapıyorum PKK kesinlikle Türkiye’ye karşı silah bırakmalıdır. Ama benim çağrım çözüm değil ki… Kim yaparsa bırakacak: Öcalan… O da hangi şartlarda yapacağını açıkladı“ diye konuştu.

Demirtaş,’ın konuşmasında öne çıkan görüşler şöyle:

“Ordu Suriye’ye gideceğine siyasetçiler gitsin. Sınırların güvenliği PYD ile daha mümkün olur. Ancak PYD de de şunu görmeli Türkiye’siz olmaz. Türkiye’nin ve PYD’nin çözümü yeni bir Suriye’ye hizmet etsin”

“Kürtlerin derdi bölünmek değil, haksızlıklar bitsin isteniyor. Ayrı bir devlet kuralım demiyoruz, birlikte yaşayalım ama özgürlükleri genişletelim. Türkiye’deki Kürt sorununun çözümü için kabaca ilkesel çözümümüz bu. “

HDP’yi Meclis’e bütün Türkiye’nin taşıdığını söyleyen Demirtaş olası bir erken seçimde HDP’nin oyunun yüzde 20’ye kadar çıkarabileceğini söyledi.

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.