Datça’da orman yangını: Marmaris’teki yangını geçebilir

Muğla'nın Datça ilçesinde, orman yangını çıktı. Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar, 'Köye zarar vermez ama köyün üstünde daha geniş bir alanımız var. Oraya doğru sıçrarsa yangın, Marmaris yangınını hızla geçer diye düşünüyorum' dedi. 

Muğla, Datça’ya bağlı Mesudiye Mahallesi, Hava Radar mevkindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda saat 12.30 sıralarında yangın çıktı.

Bölgeden yükselen dumanları fark eden çevredekiler, 112 Acil Çağrı Merkezi‘ne durumu bildirmesi sonrası bölgeye yangın söndürme araçları ve ekipleri sevk edildi.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü‘nden saat 15.35’te yapılan açıklamada “Muğla Datça’da çıkan orman yangınına karadan ve havadan müdahalelerimiz sürüyor. 7 uçak, 14 helikopter, 103 arazöz, 3’ü dozer olmak üzere 11 iş makinesi, 415 personel ile yangınla mücadelemiz devam ediyor” denildi. Ayrıca vatandaşlara yangın bölgesinde bulunan yollarda trafik oluşturacak hareketlerden kaçınmaları yönünde uyarı yapıldı.

Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar, katıldığı Halk TV canlı yayınında “Uçaklar Radar’ı korumaya çalışıyor. Ama rüzgar tam tersi; köyün üzerine doğru geliyor. Köye zarar vermez ama köyün üstünde daha geniş bir alanımız var. Oraya doğru sıçrarsa yangın, Marmaris yangınını hızla geçer diye düşünüyorum” dedi. 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı paylaştı:

 

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, kuvvetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi.

Alevler sahile doğru ilerlerken, tedbir amacıyla Datça – Palamutbükü kara yolu trafiğe kapatıldı.

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise“Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için tüm imkanlar seferber edilmiştir. Yerleşim yerlerini yangından korumak için gerekli tedbirler ekiplerimizce alınmaktadır” denildi.

Datça Kaymakamı Mesut Çoban da  “Yangın yerleşim alanlarını tehdit etmiyor. Ancak bölgede yoğun bir duman oluştu” açıklamasında bulundu.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR