ManşetTürkiye

Datça’da eylem çağrısı: Geçinemiyoruz Gari!

0

Datça‘da hemen her toplumsal kesimin temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Geçinemiyoruz Yete Gari Platformu, 9 Nisan’da Datça Cumhuriyet Meydanı‘nda miting yapmak için kaymakamlığa başvurulduğunu açıkladı.

Platform, “Asgari ücrete, emekli ve ücretli çalışanların maaşlarına yapılan artışlar eridi gitti. Kimimizi işsizlik korkusu sardı, esnafın satışları azaldı, emeklinin derdi arttı” açıklamasıyla herkesi eyleme katkı yapmaya çağırdı.

Açıklamada, “Bir avuç mutlu azınlık lüks içinde rahatça yaşıyor ancak bizlere açlık sınırının altında yaşamak, porsiyon küçültmek, ihtiyaçlarımıza ulaşamamak dayatılıyor” ifadeleri yer aldı.

Platformdan yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle:

“Markete, pazara gitmekten korkuyoruz! Temel ihtiyaçlarımızı karşılamakta dahi zorlanıyoruz! Kiralar almış başını gidiyor, evi olanlar elektrik ve diğer faturalarını ödemekte zorlanıyor, ödeyemiyor.

Benzine, motorine zam gelmediği gün yok! Tarlalar nasıl sürülecek nasıl gübre alınacak? Emekçi eve nasıl ekmek götürecek? Emekli nasıl geçinecek? Esnaf bu fiyatlarla nasıl satış yapabilecek? Her gün bir öncesinden daha zor geçiyor.

Ama gelirimiz artmıyor! Asgari ücrete, emekli ve ücretli çalışanların maaşlarına yapılan artışlar hemen eridi gitti. Kimimizi işsizlik korkusu sardı, esnafın satışları azaldı, emeklinin derdi arttı. Bir avuç mutlu azınlık lüks içinde rahatça yaşıyor ancak bizlere açlık sınırının altında yaşamak, porsiyon küçültmek, ihtiyaçlarımıza ulaşamamak dayatılıyor. Hayat pahalılığına dayanmak her geçen gün zorlaşıyor.

İnsanca yaşamak istiyoruz! Bu sebeple Datça Cumhuriyet Meydanı’nda 9 Nisan 2022 Cumartesi günü buluşacağız. Esnafı, işçisi, memuru, işsizi, emeklisi, çiftçisi, öğrencisi, kiracısı, genci, yaşlısı tek ses olacak ve “Geçinemiyoruz Yete Gari” diyeceğiz.

Sensiz bir kişi eksiğiz. Birlikte değiştirebiliriz!”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.