Danıştay’ın Öğrenci Andı kararına tepkiler: Hukuki süreç sonuna kadar sürdürülecek

Danıştay'ın okullarda Öğrenci Andı'nın okunmamasıyla ilgili aldığı kararın gerekçesinin önümüzdeki günlerde yazılacağı belirtilirken, dosya yeniden Danıştay 8. Dairesi'ne gönderilecek. 

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmeliğini iptal eden kararını bozmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Son olarak MHP lideri Devlet Bahçeli karara çok sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır” ifadelerini kullandı.

‘Danıştay skandal bir karara imza attı’

Karara tepki gösteren Bahçeli, Danıştay’ın skandal bir karara imza attığını kaydetti:

Yaklaşık iki yıldır bekletilen bu davanın, bir anda karara bağlanarak servis edilmesi maksatlıdır, marazidir, melun bir hevesin ve hedefin işaretidir. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Türk’üm demekten rahatsızlığı hüsran verici bir çarpıklıktır. Nitekim Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır.

Ülkemizi yeni bir karmaşanın içine çekmeye, anlaşmazlıkları körüklemeye, kutuplaşmayı tahrik etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Milliyetçi Hareket Partisi Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun henüz açıklanmamış, fakat bir vasıtayla sızdırılmış kararına şiddetle karşıdır.”

‘Hukuki süreç sonuna kadar sürdürülecek’

Öğrenci Andı’nın kaldırılmasına bir tepki de Türk Eğitim-Sen‘den geldi. Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Twitter hesabından konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

Türk Eğitim-Sen, Danıştay 8. Dairenin verdiği ve hukuki geçerliliği olan kararın korunması amacıyla öncelikle Danıştay nezdinde karar düzeltilmesi için girişimde bulunacak, aksi bir durumda ise Anayasa Mahkemesi’ne başvurarak hukuki süreci sonuna kadar sürdürecektir.

Ayrıca şundan da hiçkimsenin şüphesi olmasın ki, Türkiye sevdalısı öğretmenler, Öğrenci Andı’nın ihtiva ettiği anlayış ve değerlerin, geleceğimizin mimarı öğrencilerimize kazandırılmasının teminatıdır.”

Öğrenci Andı’nın 2013 yılında kaldırılmasının ardından Türk Eğitim-Sen düzenlemenin iptali istemiyle Danıştay’a dava açmıştı.

Danıştay 8. Dairesi, Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmişti. Ancak, Öğrenci Andı okullarda yeniden okunmaya başlanmamış ve MEB yürütmenin durdurulmasını istemişti.

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu geçtiğimiz ay dosyayı karara bağladı ve Öğrenci Andı’nın okunmasını yürürlükten kaldıran yönetmeliğin iptaline karar veren Danıştay 8. Dairesi’nin kararı bozdu.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR