Spor

Dallas’ın şakası yok

0

NBA’de play-off yarı finallerinde Dallas Mavericks ile Los Angeles Lakers arasında oynanan serinin 3!’üncü maçında Phil Jackson’ın kumarı tutmadı ve Dirk Nowitzki liderliğindeki Mavs salondan galibiyetle ayrılarak Lakers’ı uçurumun eşiğine itti.

Dallas Mavericks, American Airlines Center’da Los Angeles Lakers’ı konuk etti. 21 bin 156 taraftarı önünde son şampiyonu ağırlayan Mavs, yıldız isimlerinin performanslarıyla 98-92’lik zafere uzanarak seride 3-0 öne geçti.

Dirk Nowitzki 32 sayıyla maçın en skoreri olurken, Jason Terry 23 ve Peja Stojakovic 11’i son çeyrekte olmak üzere toplamda 15 sayıyla oynayarak, son iki yılı şampiyon tamamlayan Lakers’ı elenmenin eşiğine getirdi.

Maçın tamamlanmasına 5:05 kala 7 sayıyla geride olan Mavs, yeni bir beşle oynayan ve pota altında 3 büyük adamla mücadele eden Lakers karşısında zor durumlar yaşadı. Ancak bu dakikada sahneye çıkan Nowitzki ile Stojakovic, kaydettikleri 3 sayılık basketlerle Dallas’ın 18-6’lık bir seri yakalamasını sağladı ve zaferi ev sahibine kazandırdı.

Bu sonuçla Dallas Mavericks, Los Angeles Lakers karşısında play-off yarı finallerinde 3-0’ı yakaladı. NBA tarihinde hiçbir takım 3-0’ı geri çevirebilmilş ya da bir başka deyişle hiçbir takım 3-0’dan sonra elenmiş değil.

Dallas, Pazar günü konuk edeceği. Lakers karşısında 4-0’ı yakalayarak tur atlayan taraf olmaya çalışacak.

Lakers’da Andrew Bynum 21 sayı 10 ribaund, Lamar Odom 18 sayı ve Kobe Bryant son çeyrekte sadece 4 sayı olmak üzere toplamda 17 sayıyla maçı tamamladı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.