Spor

Dallas, Lakers’ı süpürdü

0

Ve son şampiyon da veda etti. Eşleşmede favori olarak gösterilen Los Angeles Lakers, Dallas Mavericks’e 122-86’lık skorla yenilerek elendi. Seride Lakers’ı 4-0 ile geçen Dallas Mavericks son maçta bile bir resital sundu, üçlüklerini konuşturdu. Dallas Batı Konferansı’nda finale yükseldi.

NBA’de son şampiyon Los Angeles Lakers, Dallas Mavericks’e 122-86 yenilerek elendi. Seride 4-0’lık skorla güçlü rakibini eleyen Dallas Mavericks bu maçta da resitalini sundu. Dallas, Los Angeles’ı eleyerek Batı Konferansı’nda finale yükseldi.

Üçlüklerin havada uçuştuğu Dallas Mavericks’te Alman yıldız Dirk Nowitzki performansıyla yine galibiyetin baş mimarı oldu. Maçın yıldızı ise bençten gelen Dallaslı Jason Terry oldu. 32 sayıyla Dallas’ı sürükleyen Terry tam 9 üçlük gönderdi. 4 asist yapan Terry 1 de ribaund aldı. Terry attığı 9 üçlükle play offlarda rekor kırdı. Dallas takım halinde 20 üçlük atarak play offlarda en çok üçlük atan takım unvanını kazandı.

Terry’nin yanı sıra Jose Barea 22 sayı, Peja Stojakovic de 21 sayıyla oynadı. 7 asist, 4 ribaundla oynayan Nowitzki ise 17 sayı kaydetti.

Los Angeles Lakers’ta ise Kobe Bryant 17 sayıyla takımının en skoreri oldu. Brown 15, Ron Artest 11, Pau Gasol ve Lamar Odom da 10 sayıyla oynadı. Maçın son anlarında zaman zaman oyuncular arasında tansiyon yükselirken maçtan sonra Dallaslı basketbolcular uzun süre galibiyetin sevincini yaşadılar.

Efsanevi koç Phil Jackson da bu hüzünlü vedadan sonra kariyerine son verdi.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.