ManşetTürkiye

Cumhuriyet Davası’nda Kadri Gürsel’e tahliye

0

Cumhuriyet Gazetesi davasının 3’üncü duruşması Çağlayan Adliyesi’nde görüldü.

Mahkemede Akın Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a dilekçeyi Alev Coşkun’un gönderdiğini kanıtladı. Savcı tutukluluğun devamını istedi. Mahkeme Kadri Gürsel’in tahliyesine, diğer gazetecilerin ise tutukluluklarının devamına karar verdi.

“Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek” iddiasıyla beşi tutuklu yargılanan Cumhuriyet yönetici, yazar, muhabir ve avukatları hakkındaki davanın üçüncü duruşmasında Cumhuriyet Yayın Danışmanı Kadri Gürsel’in tahliye edilmesine karar verildi. Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, köşe yazarı Kadri Gürsel ve muhabir Ahmet Şık, muhasebe çalışanı Emre İper ve “Jeansbiri” adlı hesabı kullandığı iddia edilen Kemal Aydoğdu’nun tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi.

Duruşma öncesi Adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Ortak basın açıklamasına okuyan Cumhuriyet Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü ve DİSK/Basın-İş Başkanı Faruk Eren “Türkiye’yi bu karanlıktan aydınlığa çıkaracak olan hakikatin ışığıdır. Dışarıda kalan gazeteciler olarak hakikati dillendirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

(Cumhuriyet, T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.