DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Covid-19 inkarcısı koronavirüsten öldü, arkadaşları hala inanmıyor: Arkasında Bill Gates olabilir

0
Fotoğraf: Tristan Copeland

Koronavirüs pandemisinin bir “aldatmaca” olduğunu savunan Birleşik Krallık vatandaşı Gary Matthews, 13 Ocak tarihinde koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Matthews, Londra’nın Shrewsbury kasabasındaki evinde tek başına ölü bulunduğunda henüz 46 yaşındaydı ve birkaç gün önce hastaneden Covid-19 sonucunun pozitif çıktığına dair bir belge almıştı.

Aşı karşıtı hareket içerisinde yer alıyordu

Arkadaşı Peter Roscoe, The Guardian’dan Nick Cohen’e yaptığı açıklamada Matthews ile Sosyalist İşçi gazetesi satarken tanıştığını söyledi. Biraz yeşil biraz da sol politikayla angaje olan Matthews kendisini 5G teknolojisinin kansere yol açtığını ve büyük ilaç firmalarının insanları öldürmek istediğini iddia eden aşı karşıtı hareketin bir parçası olarak buldu.

Hareket devletin insanları maske takmayı zorlayamayacağını, kendi gücünü artırmak için insanları eve kapatamayacağını iddia ediyor. Anlaşılan en yakın arkadaşlarının koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirmesi de ikna edici değil.

FotoğraF: Shropshire Star

Ölümün ardındaki komplo teorileri

Shrewsbury’deki Covid-19 inkarcılarının en bilinen ismi olan Charlie Parker, arkadaşının ölmesine rağmen çeşitli Facebook gruplarında koronavirüs inkârı yapan paylaşımlarına devam etti.

Parker yaptığı paylaşımda “Ölüm nedeni şu anda Covid-19 olarak kaydedildi. Adının bu devasa sahtekarlığı ilerletmek için kullanılmamasını sağlamak artık geride bıraktığı kişilerin görevidir” çağrısında bulundu. Parker, arkadaşlarının astımı olduğunu ve ölüm sebebinin bu olabileceğini iddia etti.

Başkaları ise intihar etmiş olabileceğini veya koronavirüs hakkındaki ‘gerçekleri paylaşan’ bir grubun parçası olduğu için Bill Gates ya da bir yoğun bakım ünitesinin başkanı gibi ‘gölge figürler’ tarafından öldürülmüş olabileceğini söyledi.

FotoğraF: Shropshire Star

‘Sahte haberden daha iyisini hak ediyor’

Cohen’e göre her ne kadar bu tarz hareketler aşırı uç olarak değerlendirilse de maskelerin ve karantinaların işe yaramadığını, Covid-19’un gripten daha ölümcül olmadığını, pozitif vakalarının yüzde 91’inin yanlış olduğunu söyleyen medyadaki iddialar da Bill Gates’in mikroçip takmak istediğini hayal etmek kadar yanlış:

Matthews ve onun gibi milyonlarca kişi sahte haber seliyle hayatını tehlikeye atmaktan daha iyisini hak ediyor.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.