SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

CoronaVac aşısı sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı

0
Fotoğraflar: AA

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından yapılan analizleri tamamlandıktan sonra “Acil Kullanım Onayı” verilen CoronaVac aşısı, sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

Çin merkezli Sinovac şirketi tarafından geliştirilen aşıların sağlık çalışanlarına uygulanması için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ne (MHRS) “aşı randevu” bölümü eklendi.

Uygun şartları taşıyan sağlık çalışanlarının sisteme tanımlanmasıyla, Sağlık Bakanlığınca ilgili kişilere bildirim yapılacak.

Başkasına kullanılması mümkün olmayacak

Sağlık çalışanları, MHRS’den aile hekimlikleri ya da hastanelerden randevu alarak veya bağlı bulunduğu sağlık kuruluşunda Covid-19 aşısı yaptırabilecek. Aşıların üzerindeki karekod sayesinde, ismine tahsis edilen kişi dışında aşının kullanılması mümkün olmayacak.

‘Yeni aşamaya geçiyoruz’

Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurettin Yiyit, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, koronavirüsle mücadelede yeni bir aşamaya geçildiğini söyledi:

Şimdi bu savaşta yeni bir cepheye, safhaya geçiyoruz; bağışıklama aşaması. Bu elimizdeki bilinen en etkili koruma yöntemi. Bununla birlikte düşüş trendini kalıcı hale getirmek gibi bir şans elimize geçti.”

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.