COP27İklim KriziManşet

[COP27] AB, desteğini yineledi: Taslak yanlış anlaşıldı, kayıp ve hasar konusunda ilerlemeye hazırız

0

Avrupa Birliği iklim politikası sorumlusu Frans Timmermans yaptığı açıklamada, COP27 zirvesindeki müzakerecilerin önümüzdeki günlerde zor bir görevle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Timmermans, COP27 Başkanlığı’nın bu sabah yayımladığı sonuç metni taslağı üzerinde bir “yanlış anlaşılma” olduğunu belirterek şöyle dedi:

“Bu gerçek bir teklif değil. Aldıkları talepleri bir araya toplayıp bunu taraflara gönderdiler. Başkanlık, bu metnin önerilen bir anlaşma noktası değil, yalnızca aldıkları sunumların bir derlemesi olduğu konusunda bana güvence verdi. Bu iyi bir haber. Tartışma için hala “gerçek ilk teklifi” bekliyoruz.”

Bu COP başarısız olursa hepimiz kaybederiz

Bu sürecin, sonuna kadar oldukça “uzun ve zorlu bir yolculuk” olacağını söyleyen Timmermans şöyle devam etti.

“Bugün korkarım ki bu görüşmelerin nereye varacağından henüz emin değilim. Bu COP başarısız olursa, hepimiz kaybederiz.”

Timmermans ayrıca, kilit 1,5 santigrat derece ısınma hedefini canlı tutmanın “başlangıç ​​noktası” olması gerektiğini ve ülkelerin, kayıp ve hasar finansmanı ve iklim değişikliğine karşı savunmasız uluslar için tazminat konusunda da ilerleme kaydetmesi gerektiğini söyledi.

“Kayıp ve hasar konusunda ilerlemeye hazırız ve olası bir anlaşma noktası olarak işaret ettiğimiz şeyin diğer taraflarca da kabul edilebilir olmasını umuyorum.”

More in COP27

You may also like

Comments

Comments are closed.