Spor

Contador’a 2 yıl ceza

0

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (Cas) doping kullandığı gerekçesi ile yargılanması uzun süredir devam eden İspanyol bisikletçi Alberrto Contador’ hakkında kararını verdi. Contador, 2 yıl ceza aldı.

Buna göre, İspanyol bisikletçinin 2010 Fransa Bisiklet Turu ve 2011 İspanyol Bisiklet Turu zaferi başta olmak üzere birçok şampiyonluğu elinden alınacak. 2010 Fransa Bisiklet Turu Andy Schleck’in, 2011 İtalya Bisiklet Turu ise Michele Scarponi’nin olacak.

Uluslararası Bisiklet Birliği, resmi açıklamayı CAS’tan önce yaparken başkan Pat McQuaid “Bisiklet için çok üzücü bir gün. Bazıları bunu zafer olarak görecektir. Fakat söz konusu doping ise kazanan yoktur” dedi.

CAS’ın resmi açıklamasına göre, Contador’un cezası 25 Ocak 2011’den itibaren başlatılacak. İlk verilen cezadaki 5 ay, 19 gün toplam süreden düşürülecek. Böylece İspanyol sporcu bisiklete 5 Ağustos 2012’de dönebilecek.

CAS, “Contador davasına karar veren Hakem Kurulu’nun hem Contador’un savunmasını hem de UCI’ın iddiasını eşit oranda incelediğini fakat ikisini de gerçekçi bulmadıklarını belirtirken Anti-Doping yasaları gereği Contador’un iki yıllık cezaya çarptırıldığını” duyurdu.

Açıklamaya göre, İspanyol bisikletçiye en az 2 milyon 485 bin avro ceza verilecek.

Dava nasıl başladı?
2010 Fransa Bisiklet Turu sırasında yapılan testlerde Alberto Contador’un vücudunda clenbuterol maddesine rastlanmıştı. Ağustos ayında İspanya Bisiklet Federasyonu’ndan bir yıl ceza alıp Fransa Bisiklet Turu birinciliği elinden alınan Contador, daha sonra aynı federasyon tarafından aklanmıştı.

Uluslarararası Bisiklet Birliği (UCI) İspanya Bisiklet Federasyonu’nun Alberto Contador’un cezasını silmesinin ardından Uluslarararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne başvurmuştu. Daha önce 6-7-8 Haziran 2011 tarihleri arasında açıklanacağı duyurulan karar yılan hikâyesine dönmüş, CAS tarafından defalarca ertelenmişti.

Contador, bu süreçte defalarca “Masumum. Doping kullanmadım” açıklaması yaparken bunun bir gıda zehirlenmesi olduğunu söylemişti.

 

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.