Spor

Contador dava dinlemedi

0

İspanyol bisikletçi Alberto Contador, kendi adına sezonun ilk galibiyetini Arjantin’de düzenlenen Tour de San Luis‘in üçüncü etabında aldı. CAS’ın vereceği son kararı aylardır bekleyen Saxo Bank’ın yıldızı, genel klasman liderliğini de ele geçirdi.

Contador, Estancia Grande ile Mirador del Potrero de Los Funes arasında koşulan üçüncü etabın dağlık son kilometresinde atağa kalktı. Vincenzo Nibali ve Levi Leipheimer da peşinden gitmeye çalıştı. İspanyol bisikletçi, rakiplerine göz açtırmayarak etapta mutlu sona ulaşırken, Levi Leipheimer ikinci oldu. Üçüncülüğü Androni Giacattoli’den Miguel Rubiano, dördüncülüğü ise doping cezasından Christina-Watches Onfone ile dönen Stefan Schumacher aldı.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin clenbuterol kullanımı ile ilgili vereceği son kararı bekleyen İspanyol bisikletçi, “Beklediğimden iyiydim, Fransa Bisiklet Turu’ndan sonra birkaç ay bisikletten uzak kaldığım için şüphelerim vardı. İsrail’deki Saxo Bank kampıyla birlikte çalışmalara geri döndüm, her şeye rağmen benim için sürpriz olan bu zaferi aldım” ifadelerini kullandı.

Alberto Contador, Tour de San Luis’in genel klasman liderliğini de eline geçirdi. İkinci ise Omega Pharma – Quick Step’in Amerikalısı Levi Leipheimer oldu.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.